Afvallen met Semaglutide / Wegovy®?

Wegovy®injectie – voor diabetes mellitus type 2

Wat is Semaglutide / Wegovy® ?

Semaglutide / Wegovy® is een medicijn voor gewichtsreductie. Semaglutide is de werkzame stof en het wordt verkocht onder de merknaam Wegovy®.

Semaglutide is werkzaam zoals het natuurlijk hormoon GLP-1 dat door de dunne darm wordt aangemaakt tijdens en na een maaltijd. GLP-1 werkt in op de hippocampus in de hersenen en verhoogt de insuline uitstooten en remt daarmee de eetlust.

Het verhoogt ook je verzadigingsgevoel waardoor u minder honger hebt en  uiteindelijk minder eet. Semaglutide zorgt uiteindelijk voor een lagere bloedglucose spiegel.

Meer informatie over Semaglutide / Wegovy® zie de bijsluiter, de veelgestelde vragen of zie Wegovy, INN-semaglutide (europa.eu)

Waarvoor wordt Semaglutide / Wegovy® gebruikt?

Semaglutide / Wegovy® wordt doorgaans voorgeschreven door artsen als aanvulling op een GLI (gecombineerde leefstijl interventie) voor  gewichtsbeheersing. Samen met het GLI programma is de kans veel groter dat u veel kan afvallen.

Wie komen in aanmerking voor Semaglutide / Ozempic®?

Personen vanaf 18 jaar met een BMI groter dan 27 kg/m² of / met een pre-diabetes 2 of diabetes 2 indicatiestelling komen in aanmerking voor dit medicijn.

Wekelijks gebruik Semaglutide / Wegovy®

Semaglutide / Wegovy® wordt geleverd in de voorgevulde injectiepen en dagelijks met injectie onder de huid toegediend. De maximale dosis is 2.4 mg. Hier werk je naartoe met een startdosis van 0,25 mg. De dosis wordt daarna in overleg met uw arts 4-wekelijks opgehoogd. Het is sterk aan te raden om de dosis iedere dag op het zelfde tijdstip toe te dienen. Meestal injecteert u uzelf in de buik, dijen of de bovenarmen.

Geeft Semaglutide / Wegovy® bijwerkingen?

Semaglutide / Wegovy® kan meestal in het begin van het proggramma een aantal onaangename bijwerkingen geven zoals last van stoelgang en misselijkheid. Zie hiervoor de bijsluiter. Medische begeleiding in toediening en gebruik is noodzakelijk.

Hoe lang mag je Semaglutide / Wegovy® gebruiken?

Een afval programma met Semaglutide / Wegovy®  duurt maximaal 68 weken. De behandeling geschiedt vaak in combinatie met een GLI programma, om zo een blijvend gewichtsverlies te realizeren.

Wat is de garantie op succes?

Op dit moment wordt in Nederland de behandeling Semaglutide / Wegovy® nog niet door enige zorgverzekeraars vergoed.


  Behandelmethodes gewichtsreductie in Nederland.

  Er zijn verschillende behandelmethodes voor overgewicht. StopOvergewicht introduceert een nieuwe behandeling op basis van wekelijkse medicatie.

  Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan door researchafdelingen en universiteiten naar de werking van synthetische GLP-1’s (Glucagon Like Polypeptide) tegen overgewicht om eenvoudig af te vallen. En met succes. De laatste jaren komen er steeds meer GLP-1 medicijnen op de markt die zeer effectief blijken te zijn. Hierdoor worden operatieve ingrepen zoals een maagballon minder noodzakelijk.

  Leefstijl

  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)  programma’s in het basispakket sinds 2019
  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) programma met cognitieve gedragstherapie
  • Gespecialiseerd GLI programma alleen voor diabetes mellitus type 2

  Operatieve Chirurgie

  • Gastric Sleeve – maagverkleining
  • Gastric Bypass – maagomleiding / maagverkleining
  • Mini Maag Bypass – een nieuwe variant van de normale maagomleiding

  Farmocotherapie

  StopOvergewicht behandelingen

  Welke mogelijkheden zijn er?

  45 dagen

  Verlies 5 tot 10 kilo

  U wilt afvallen en slank blijven.

  Voor uw persoonlijk behandelprogramma adviseren wij u contact op te nemen met onze diëtiste / leefstijlcoach. Zij kunnen u helpen om uw beweging- en voedingspatroon zo aan te passen dat u afvalt en daarna op gewicht blijft.

  €395,- eenmalig

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  100 dagen

  Verlies 10 tot 20 kilo

  U wilt een flinke stap nemen in afvallen.

  Hiervoor moet u aanmerking komen voor het medisch behandelprogramma van StopOvergewicht. Hierbij hoort ook een medische intake en medische begeleiding in combinatie met een leefstijladvies. U doet het samen met het StopOvergewicht team.

  €675,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  180 dagen

  Verlies meer dan 20 kilo

  U wilt uw overgewicht serieus aanpakken.

  Omdat u in een speciaal behandelprogramma van StopOvergewicht terecht komt willen wij u graag zo goed mogelijk begeleiden met medicatie, bewegen en uw dagelijks eetpatroon. Het deskundig StopOvergewicht team zal u dagelijks begeleiden. U staat niet alleen.

  €675,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  Starten met het afvalprogramma

  Om in aanmerking te komen voor het gebruik van het afvalmedicijn begint u met het maken van een afspraak bij StopOvergewicht voor een medische intake. Bloedonderzoek is daarbij een standaard onderdeel. De StopOvergewicht behandeling wordt alleen voorgeschreven als u aanzienlijk overgewicht heeft. Ook zal bij de medische intake uw persoonlijke motivatie voor het behandelprogramma van belang zijn.

  Afspraak maken