Afvallen met injecties

  • Medisch begeleid afvallen
  • Verlies tot 1 kilo per week

Wat zijn afvalinjecties?

Afvalinjecties zijn een moderne manier om u te helpen met afvallen. Ze bevatten een medicijn dat lijkt op een natuurlijk hormoon in uw lichaam dat helpt bij het reguleren van uw hongergevoel. Dit hormoon, bekend als GLP-1, zorgt ervoor dat u zich langer vol voelt na het eten, waardoor u minder eet en dus gewicht kunt verliezen.

Deze injecties werken door uw insulineproductie na het eten te verhogen en het legen van uw maag te vertragen. Het gevolg? U voelt zich langer verzadigd en uw eetlust neemt af. Dit maakt het makkelijker om minder te eten zonder dat u constant honger heeft.

Bij deze behandeling hoort ook begeleiding van deskundigen die u helpen gezonde eetgewoonten aan te nemen en actiever te worden. Samen vormen de injecties en de begeleiding een complete aanpak voor gewichtsverlies.

Afvalinjecties zijn gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en bieden een bewezen, veilige en effectieve manier om gewicht te verliezen. Ze zijn een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame oplossing voor gewichtsverlies.

afvallen met injecties

Voordelen van afvallen met injecties

Afslanken met injecties biedt verschillende voordelen die het een aantrekkelijke optie maken voor mensen die moeite hebben met gewichtsverlies. Deze moderne benadering van afvallen gaat verder dan traditionele diëten en lichaamsbeweging door direct in te grijpen op de biologische factoren die uw eetlust en verzadigingsgevoel beïnvloeden. Het is speciaal ontworpen voor diegenen die de strijd tegen de kilo’s op een meer gecontroleerde en wetenschappelijk ondersteunde manier willen aangaan.

 

1

Minder Hongergevoel

Vermindert effectief uw honger, waardoor u minder eet zonder constant hongerig te zijn.
2

Langdurige Verzadiging

Helpt u langer vol te voelen, wat snacken tussen maaltijden vermindert.
3

Medische Begeleiding

Toegang tot deskundige begeleiding voor voeding en beweging, wat de kans op succes vergroot.

Hoe werkt afvallen met injecties?

Bij gewichtsverlies met een prikpen, schrijft StopOvergewicht een natuurlijk supplement voor dat de eetlust vermindert. Dit supplement is vergelijkbaar met GLP-1, een hormoon dat in de darmen vrijkomt na het eten en zorgt voor een sneller verzadigd gevoel en dus minder eetlust. De prikpen is slechts één onderdeel van ons uitgebreide programma. Onze ervaren behandelteams bieden intensieve begeleiding, wat cruciaal is voor succes. Met de juiste motivatie kun je duurzame veranderingen in je levensstijl aanbrengen en aanzienlijke vooruitgang boeken naar een gezondere levenswijze. Gemiddeld verliezen onze cliënten 12-15% van hun lichaamsgewicht.

Stappen plan

  1. Initiële Consultatie
  2. Medische Evaluatie
  3. Persoonlijk Behandelplan
  4. Begeleiding en Ondersteuning

Doe de 2-minuten test

KAN IK MEEDOEN?
DOE DE TEST!

Verschillende Soorten Injecties voor Gewichtsverlies

Bij het overwegen van afvallen met injecties, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten medicijnen beschikbaar zijn, elk met unieke eigenschappen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte injecties voor gewichtsverlies:

  • Ozempic: Een GLP-1 receptoragonist die oorspronkelijk is ontwikkeld voor de behandeling van type 2 diabetes, maar ook effectief is gebleken in gewichtsbeheersing. Ozempic werkt door de insulineproductie te stimuleren en de eetlust te verminderen.
  • Wegovy: Een hogere dosis van de werkzame stof in Ozempic, specifiek goedgekeurd voor gewichtsverlies. Wegovy helpt bij het verminderen van de eetlust en het verhogen van het gevoel van verzadiging.
  • Mounjaro: Een relatief nieuwe behandeling die zowel GIP- als GLP-1 receptoragonisten bevat, wat kan leiden tot significant gewichtsverlies. Mounjaro biedt een dubbele aanpak door niet alleen de eetlust te verminderen, maar ook de insulineafgifte te verbeteren.
  • Saxenda: Een GLP-1 receptoragonist die specifiek is ontwikkeld voor gewichtsverlies. Saxenda bootst het verzadigingshormoon na en zorgt ervoor dat u zich langer vol voelt, wat resulteert in een lagere calorie-inname.

Elk van deze medicijnen heeft zijn eigen toepassingsgebied en kan afhankelijk van uw persoonlijke gezondheidssituatie en gewichtsverliesdoelen de juiste keuze zijn. Het is essentieel om met een medisch specialist te overleggen welk medicijn het meest geschikt is voor u. Voor meer gedetailleerde informatie over elk van deze injecties, nodigen we u uit om de specifieke pagina’s te bezoeken.

Voor wie is afvallen met injecties geschikt?

Iedereen met een BMI van 27 of hoger, met een aan overgewicht gerelateerde aandoening, of een BMI van 30 of hoger, kan meedoen met het programma. Er is geen doorverwijzing nodig om deel te nemen, onze arts beoordeelt jouw situatie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat afvallen met injecties niet als een op zichzelf staande oplossing wordt gezien, maar als onderdeel van een geïntegreerde aanpak die ook dieetwijzigingen en lichaamsbeweging omvat. Voordat u begint, is een grondige medische evaluatie essentieel om te bepalen of deze methode geschikt is voor uw specifieke situatie en gezondheidsprofiel.

Veelgestelde vragen over afvallen met injecties

Zijn afvalinjecties veilig?

Ja, afvalinjecties zoals GLP-1 receptoragonisten zijn veilig en goedgekeurd voor gebruik. Ze zijn uitgebreid getest in klinische studies en worden gebruikt onder medisch toezicht. Zoals bij elke medische behandeling, kunnen er bijwerkingen optreden, maar deze zijn over het algemeen mild en tijdelijk. De meest voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid en vermoeidheid, die vaak na enkele weken van gebruik afnemen. Uw arts zal uw gezondheidstoestand zorgvuldig evalueren om te zorgen dat de behandeling veilig voor u is.

Hoe snel kan ik resultaten verwachten van afvallen met injecties?

De snelheid waarmee u resultaten zult zien, kan variëren afhankelijk van uw uitgangssituatie, uw naleving van het behandelplan, en uw lichaamseigen reactie op de medicatie. Veel gebruikers melden een merkbare vermindering van de eetlust binnen enkele dagen na het starten met de injecties. Gewichtsverlies begint typisch binnen de eerste paar weken en stabiliseert zich naarmate u doorgaat met de behandeling. Gemiddeld kunnen patiënten verwachten 5% tot 10% van hun lichaamsgewicht te verliezen in de eerste zes maanden van consistent gebruik in combinatie met leefstijlveranderingen.

Hoe lang moet ik afvalinjecties gebruiken?

De duur van de behandeling met afvalinjecties hangt af van uw persoonlijke gewichtsverliesdoelen en hoe goed u reageert op de behandeling. Sommige mensen kunnen ervoor kiezen om de injecties te gebruiken als een kortetermijnoplossing om hun gewichtsverliesdoelen te bereiken, terwijl anderen ze op langere termijn gebruiken als onderdeel van een voortdurende strategie voor gewichtsbeheersing. Uw arts zal met u samenwerken om een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen dat uw doelen en gezondheidstoestand weerspiegelt.

Kan ik afvallen met injecties zonder mijn dieet of levensstijl te veranderen?

Hoewel afvalinjecties kunnen helpen uw eetlust te verminderen en u te ondersteunen bij het afvallen, zijn ze het meest effectief wanneer ze worden gecombineerd met gezonde veranderingen in uw dieet en levensstijl. Een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging zijn cruciale componenten van een succesvol gewichtsverliesprogramma. De injecties zijn bedoeld om deze inspanningen te ondersteunen, niet om ze te vervangen.

StopOvergewicht behandelingen

Welke mogelijkheden zijn er?

COMPLEET
€575 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (tabletten)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Behandellocatie
bij u in de buurt

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

COMFORT
€575 - 775 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

ELITE *
€875 / maand
6 maanden traject
* Alleen in NH

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Aan huis service

Start je afslanktraject

Starten met het afvalprogramma

Om in aanmerking te komen voor het gebruik van het afvalmedicijn begint u met het maken van een afspraak bij StopOvergewicht voor een medische intake. Bloedonderzoek is daarbij een standaard onderdeel. De StopOvergewicht behandeling wordt alleen voorgeschreven als u aanzienlijk overgewicht heeft. Ook zal bij de medische intake uw persoonlijke motivatie voor het behandelprogramma van belang zijn.

Afspraak maken