Salade met makreel en ei

Recept

16-03-2023

Bereiding

  1. Kook de eieren.
  2. Was de appel en snijd in dunne plakjes.
  3. Snijd vervolgens de komkommer en paprika in kleine blokjes of rasp ze in slierten.
  4. Pel de eieren en snijd ze in vieren (maantjes).
  5. Meng de Griekse yoghurt met peper, zout en een beetje water.
  6. Verdeel de veldsla over de borden. Leg hierop de makreel (verwijder eventuele graatjes!), de appelschijfjes, maïs, paprika en komkommer.
  7. Garneer met een paar pompoenpitten. Serveer met de dressing.

Bron: A.Vogel

Ingrediënten voor 4 personen:
– 375 gram makreel
– 2 appels
– 300 gram maïs
– 1 paprika
– 1 komkommer
– 75 gram veldsla
– 4 eieren
– een handje pompoenpitten
– een dressing van Griekse yoghurt, peper en Herbamare kruidenzout