Skip to main content

Oprah Winfrey heeft recentelijk onthuld dat ze gebruikmaakt van een medicijn om gewicht te verliezen, wat heeft geleid tot speculaties over het gebruik van bekende medicijnen zoals Wegovy, Ozempic of Mounjaro, die bekend staan om hun gewichtsverliesbevorderende effecten. In een exclusief interview met People heeft de talkshowhost bevestigd dat dit inderdaad het geval is.

Winfrey schrijft een deel van haar opvallende gewichtsverlies toe aan een anti-obesitasmedicatie, wat de afgelopen week veel ophef heeft veroorzaakt. Ze benadrukt dat ze het medicijn ziet als hulpmiddel om gewichtsbeheersing te ondersteunen en niet als een vervanging voor wilskracht. Voor haar is het een medisch goedgekeurde oplossing om op een gezonde manier gewicht te beheersen.

De 69-jarige Winfrey, die al decennia worstelt met haar gewicht, erkent nu dat obesitas een ziekte is en dat het niet alleen gaat om wilskracht, maar ook om de rol van de hersenen. Ze heeft haar frustraties met betrekking tot haar gewicht losgelaten en gebruikt het medicijn nu als onderdeel van een breder regime dat bestaat uit een gezond dieet, lichaamsbeweging en andere gezonde gewoonten.

Het gebruik van medicijnen zoals Ozempic is geen ‘gemakkelijke uitweg’, benadrukt een arts. Hoewel deze medicijnen effectief zijn in het bevorderen van gewichtsverlies, vereisen ze nog steeds consistente inspanningen op het gebied van voeding en lichaamsbeweging. Winfrey’s openheid over haar behandeling voor obesitas kan anderen helpen die ook hulp bij afvallen nodig hebben bij gewichtsverlies, aldus de arts.

Bron: TODAY