Semaglutide 2,4mg

injectie – voor diabetes mellitus type 2

Wat is Semaglutide?

Semaglutide  is een medicijn voor diabetes mellitus type 2 behandeling.

Semaglutide lijkt op het natuurlijk hormoon GLP-1 dat door de dunne darm wordt aangemaakt tijdens en na een maaltijd. Dit GLP-1 (glucagon-like peptide-1) werkt in op de hippocampus in de hersenen, remt de eetlust en verhoogt de insuline secretie. Het beinvloedt ook je verzadigingsgevoel waardoor je minder honger hebt en minder eet. Semaglutide zorgt voor een lagere bloedglucose spiegel.

Meer informatie over Semaglutide zie de bijsluiter, de veelgestelde vragen of zie INN-semaglutide (europa.eu)

Waarvoor wordt Semaglutide gebruikt?

Semaglutide wordt veelal voorgeschreven door artsen als aanvulling op een GLI (gecombineerde leefstijl interventie) programma voor gewichtsreductie (afvallen) en diabetes mellitus type 2.

Wie komen in aanmerking voor Semaglutide?

Personen vanaf 18 jaar met een BMI ≥ 27 kg/m² of / met een pre-diabetes 2 of diabetes 2 indicatiestelling komen in aanmerking voor de behandeling.

Wekelijks gebruik Semaglutide

Semaglutide wordt geleverd in een voorgevulde auto-pen en wekelijks subcutaan (injectie onder de huid) toegediend. De startdosis is 0.25 mg. De maximale einddosis is 2.4 mg. De dosis wordt in overleg met de arts 4-wekelijks opgehoogd. Het is aan te bevelen om de dosis iedere week op hetzelfde tijdstip toe te dienen. De beste plaatsen voor de subcutane prik zijn de buik, dijen of de bovenarmen.

Geeft Semaglutide bijwerkingen?

Semaglutide kan vooral in het begin van de behandeling een aantal onaangename bijwerkingen geven. U kunt last krijgen van uw darmen en misselijkheid. Ook uw stoelgang kan veranderen. Zie hiervoor de bijsluiter. Medische begeleiding in toediening en gebruik is derhalve noodzakelijk.

Hoe lang mag je Semaglutide gebruiken?

In Nederland wordt de behandeling Semaglutide nog niet door zorgverzekeraars vergoed.

Wat is de garantie op succes?

De gewichtsreductie resultaten per cliënt zijn afhankelijk van de motivatie van cliënt, de medicatiedosering, de duur van het behandeltraject en opvolging van de beweging en voedingsadviezen. De gemiddelde resultaten voor gewichtsverlies +/- 15,6% zijn een opgave van de fabrikant: Novo Nordisk.


  Behandelmethodes gewichtsreductie in Nederland.

  Er zijn verschillende behandelmethodes voor overgewicht. StopOvergewicht introduceert een nieuwe behandeling op basis van wekelijkse medicatie.

  Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan door researchafdelingen en universiteiten naar de werking van synthetische GLP-1’s (Glucagon Like Polypeptide) tegen overgewicht om eenvoudig af te vallen. En met succes. De laatste jaren komen er steeds meer GLP-1 medicijnen op de markt die zeer effectief blijken te zijn. Hierdoor worden operatieve ingrepen zoals een maagballon minder noodzakelijk.

  Leefstijl

  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)  programma’s in het basispakket sinds 2019
  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) programma met cognitieve gedragstherapie
  • Gespecialiseerd GLI programma alleen voor diabetes mellitus type 2

  Operatieve Chirurgie

  • Gastric Sleeve – maagverkleining
  • Gastric Bypass – maagomleiding / maagverkleining
  • Mini Maag Bypass – een nieuwe variant van de normale maagomleiding

  Farmocotherapie

  StopOvergewicht behandelingen

  Welke mogelijkheden zijn er?

  45 dagen

  Verlies 5 tot 10 kilo

  U wilt afvallen en slank blijven.

  Voor uw persoonlijk behandelprogramma adviseren wij u contact op te nemen met onze diëtiste / leefstijlcoach. Zij kunnen u helpen om uw beweging- en voedingspatroon zo aan te passen dat u afvalt en daarna op gewicht blijft.

  €395,- eenmalig

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  100 dagen

  Verlies 10 tot 20 kilo

  U wilt een flinke stap nemen in afvallen.

  Hiervoor moet u aanmerking komen voor het medisch behandelprogramma van StopOvergewicht. Hierbij hoort ook een medische intake en medische begeleiding in combinatie met een leefstijladvies. U doet het samen met het StopOvergewicht team.

  €675,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  180 dagen

  Verlies meer dan 20 kilo

  U wilt uw overgewicht serieus aanpakken.

  Omdat u in een speciaal behandelprogramma van StopOvergewicht terecht komt willen wij u graag zo goed mogelijk begeleiden met medicatie, bewegen en uw dagelijks eetpatroon. Het deskundig StopOvergewicht team zal u dagelijks begeleiden. U staat niet alleen.

  €675,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  Starten met het afvalprogramma

  Om in aanmerking te komen voor het gebruik van het afvalmedicijn begint u met het maken van een afspraak bij StopOvergewicht voor een medische intake. Bloedonderzoek is daarbij een standaard onderdeel. De StopOvergewicht behandeling wordt alleen voorgeschreven als u aanzienlijk overgewicht heeft. Ook zal bij de medische intake uw persoonlijke motivatie voor het behandelprogramma van belang zijn.

  Afspraak maken