Suikervrije cookies & cream keto-smoothie

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de smoothie (behalve de toppings) in een blender met hoge snelheid en mix tot een gladde massa. Hoe langer je mixt, hoe dikker de smoothie wordt. Je kunt ervoor kiezen om alles in één keer te mixen of een deel van de geraspte chocolade, walnoten en amandelboter apart te houden voor de topping.

Klop in een aparte kom de slagroom op voor de garnering. Gebruik minstens een half tot 1 pakje slagroom, zodat het makkelijk op te kloppen is. Eventuele overgebleven slagroom kan tot maximaal 3 dagen in een afgesloten pot in de koelkast worden bewaard.

Giet de smoothie in serveerglazen en voeg op elk glas een eetlepel opgeklopte slagroom toe. Bestrooi de smoothie met de gereserveerde geraspte chocolade en verkruimelde walnoten. Druppel de overgebleven amandelboter eroverheen. Deze smoothie smaakt het lekkerst wanneer hij vers wordt geserveerd.

Bron: Smoothiesmuller

Ingrediënten:
– 120 milliliter zware slagroom of kokosmelk
– 240 milliliter ongezoete amandelmelk of een noten- of zadenmelk
– 2 eetlepels amandelboter, bij voorkeur geroosterde boter of zonnebloemzaadboter (32 gram)
– 1 theelepel vanillepoeder of suikervrij vanille-extract
– 1-2 theelepels Erythritol, Swerve of Stevia in poedervorm
– 40 gram gehakte walnoten of pecannoten
– 2 grote vierkanten pure chocolade (minstens 85%), geraspt (20 gram)
– 6 ijsblokjes of bevroren blokjes amandelmelk
– 2 eetlepels slagroom of kokosroom als topping