Koolhydraatarme chocolade mugcake

Bereiding (recept)

  1. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is of smelt de roomboter even kort in de magnetron. Eventueel kun je het stukje pure chocolade ook mee smelten.
  2. Meng de gesmolten roomboter samen met de overige ingrediënten met een vork of kleine garde tot een egaal beslag.
  3. Verdeel het beslag over twee mokken of over twee andere vormpjes, let wel op dat het beslag omhoog komt tijdens het bakken.
  4. Zet de mok nu 1 minuut en 30 seconden in de magnetron op maximaal vermogen, als je een smeuige mugcake wilt hou je het bij 1 minuut. Je kunt de mugcake ook op 170 graden in de oven zetten voor 15 tot 20 minuten.

Voedingswaarden per mugcake

  • Kcal 264
  • Koolhydraten 2.5 gram
  • Vetten 24.4 gram
  • Eiwitten 7.6 gram
  • Vezels 3.4 gram

Bron

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 25 gram boter
  • 25 gram amandelmeel
  • 10 – 15 gram erythritol
  • 20 gram ongeklopte slagroom
  • 7 gram cacaopoeder
  • 5 gram kokosmeel
  • 1 ei M
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje vanillepoeder
  • Snufje zout
  • Optioneel: 10 gram pure chocolade 85%+
  • Optioneel: extra suikervrije slagroom
  • Optioneel: rood fruit