Recept cinnamon swirl cake

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren samen met de erythritol luchtig op.
  2. Smelt de roomboter samen met de roomkaas in een pannetje op laag vuur en voeg deze vervolgens toe aan het eimengsel.
  3. Voeg daarna ook het amandelmeel, bakpoeder, kaneel en snufje zout toe aan het eimengsel. Voeg daarbij 1 schep whey broodje kaneel toe en de vanille aroma. Zorg ervoor dat het goed gemixt is.
  4. Begin nu met het maken van de kaneel swirl. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en bekleed een cake vorm met bakpapier en verdeel nu een laagje cake beslag over de bodem. Giet nu een beetje kaneel swirl eroverheen en weer een laag met cake beslag en zo te je door en je eindigd met cake beslag.
  5. Maak de kaneel topping door de bruine suiker (erythritol gold) en kaneel te mengen en over het beslag heen te strooien. Zet voor 30 à 35 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. Ik weet dat dat moeilijk zal zijn.

Voedingswaarden per plakje

  • Kcal 168
  • Koolhydraten 2.6 gram
  • Vetten 14 gram
  • Eiwitten 14.2 gram

Bron

Ingrediënten voor 14 plakjes:

Cake

  • 4 eieren
  • 200 gram amandelmeel
  • 65 gram erythritol (poeder)
  • 60 gram roomkaas
  • 55 gram roomboter ongezouten
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 1 schepje whey broodje kaneel
  • 1 eetl. kaneel
  • 1 theel. vanille-extract
  • snufje zout

Kaneel swirl

  • 2 eetl. wunda melk
  • 1 eetl. erythritol of erythritol gold
  • 1 eetl. kaneel

Topping

  • 2 eetl. erythritol gold (Sukrin)
  • 1/4 eetl. kaneel