Bereiding
Klop voor je pancakes de eiwitten stijf, voeg dan 1el suiker toe en klop tot die volledig in het schuim is opgenomen. In een maatbeker meng karnemelk, boter, vanille en eidooiers. Pureer hier 1 banaan doorheen. In een aparte kom zeef je de bloem en meng die met bakpoeder en bakingsoda.
Meng de droge ingrediënten, met de inhoud van je maatbeker. Meng niet te lang. Schep hier tenslotte de eiwitten doorheen, tot ze zijn opgenomen. Probeer niet te lang te mixen, zodat je zoveel mogelijk lucht in je beslag houdt.
Verhit een pan en doe er een drupje neutrale olie in. Schep hier ongeveer een juslepel beslag in. Bak tot de bovenkant van de pancake droogbubbelt. Dan aan de andere kant bakken. Houd warm op een bord in een oven van 150C tot je al het beslag op hebt.
Optie bacon: Tegelijkertijd bak je in een andere hete pan, zonder olie, de plakken bacon goudbruin en krokant. In het baconvet bak je als laatste de plakjes banaan, van je resterende banaan. Serveer met de pancakes en royaal maple syrup.
Maar belangrijker nog, wat je ook doet geniet ervan!
Fijne dagen names team Elysee/StopOvergewicht.