Oefeningen voor thuis met een stoel

13-02-2023

Een goede thuis workout met een stoel kan helpen bij gewichtsverlies en verbetering van de conditie en kracht. Hieronder staan enkele oefeningen die je kunt uitvoeren met een stoel:

  1. Stair stepping: Ga met je rug naar de stoelleuning staan, pak met je handen de leuning vast en breng een voet omhoog, terwijl je met je andere been door je knie gaat. Probeer je evenwicht te bewaren en probeer elke keer iets verder door je knie te gaan. Wissel continu af met je andere been. Doet dit 20 keer.
  2. Chair squats: Ga met je voeten op schouderbreedte staan, terwijl de stoel voor je staat. Buig je knieën en zak naar beneden, alsof je op de stoel gaat zitten, en duw jezelf dan weer omhoog. Doe dit 20 keer achter elkaar.
  3. Chair dips: Pak met je handen de bovenkant van de stoelleuning. Ga door je knieën tot  je bovenarmen een hoek van 90 graden vormen. Duw jezelf dan weer omhoog.
  4. Chair bridges: Ga op de grond liggen met je voeten op de stoel en knieën gebogen. Til je bekken en onderrug op totdat je knieën, heupen en schouders op één lijn liggen.
  5. Chair leg raises: Ga op de rand van de stoel zitten en houd je handen op de rand vast. Til één been op en strek het uit, terwijl je het andere been buigt. Wissel dan van been.

Bij deze oefeningen is het belangrijk om altijd de juiste techniek aan te houden om blessures te voorkomen.