Afvallen met Liraglutide / Saxenda®

Saxenda®injectie – voor diabetes mellitus type 2

Wat is Liraglutide / Saxenda® ?

Liraglutide, ook wel bekend onder de merknaam Saxenda®  is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van obesitas en diabetes type 2.

De werkzame stof Liraglutide is een afgeleide van het natuurlijk hormoon GLP-1. GLP-1 (glucagon-like peptide-1) werkt in op de hippocampus in de hersenen en remt de eetlust, en komt uit de dunne darm. Het zorgt er voor dat je langer verzadigd blijft een waardoor je veel minder honger hebt.

Hoe wordt Liraglutide / Saxenda® gebruikt?

Artsen schrijven Saxenda® vooral voor in combinatie met een GLI (gecombineerde leefstijl interventie) programma voor gewichtsreductie. Een GLI programma, begeleid door professionals, zorgt met een caloriearm dieet en intensieve lichaamsbeweging voor een flinke stap in gewichtsverlies.

Hoe lang duurt een behandeling met Liraglutide / Saxenda®?

Een behandeling met Liraglutide / Saxenda® duurt maximaal 68 weken. Samen met een GLI en daarmee kleine leefstijl aanpassingen zorgt dit veel gewichtsverlies. Liraglutide / Saxenda® wordt dagelijks, subcutaan (onder de huid) toegediend met een voorgevulde injectie-pen.

Vergoed de zorgverzekering Liraglutide / Saxenda®?

In sommige gevallen wordt Liraglutide / Saxenda® door zorgverzekeraars vergoed. Bekijk hier alle informatie en voorwaarden: Liraglutide (Saxenda) 1 juli 2022 | KNMP.

Zijn er bijwerking met Liraglutide / Saxenda®?

Met Liraglutide / Saxenda® kunt u in het begin van de interventie een aantal onaangename bijwerkingen krijgen. Voorkomende klachten zijn last van uw darmen en misselijkheid. Ook kunt uw stoelgang veranderen. Zie de bijsluiter Saxenda, (europa.eu)

Bel met 0858 200 200 voor een vrijblijvend advies gesprek.


  Behandelmethodes gewichtsreductie in Nederland.

  Er zijn verschillende behandelmethodes voor overgewicht. StopOvergewicht introduceert een nieuwe behandeling op basis van wekelijkse medicatie.

  Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan door researchafdelingen en universiteiten naar de werking van synthetische GLP-1’s (Glucagon Like Polypeptide) tegen overgewicht om eenvoudig af te vallen. En met succes. De laatste jaren komen er steeds meer GLP-1 medicijnen op de markt die zeer effectief blijken te zijn. Hierdoor worden operatieve ingrepen zoals een maagballon minder noodzakelijk.

  Leefstijl

  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)  programma’s in het basispakket sinds 2019
  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) programma met cognitieve gedragstherapie
  • Gespecialiseerd GLI programma alleen voor diabetes mellitus type 2

  Operatieve Chirurgie

  • Gastric Sleeve – maagverkleining
  • Gastric Bypass – maagomleiding / maagverkleining
  • Mini Maag Bypass – een nieuwe variant van de normale maagomleiding

  Farmocotherapie

  StopOvergewicht behandelingen

  Welke mogelijkheden zijn er?

  45 dagen

  Verlies tot 5 kilo

  U wilt afvallen en slank blijven.

  Voor uw persoonlijk behandelprogramma adviseren wij u contact op te nemen met onze diëtiste / leefstijlcoach. Zij kunnen u helpen om uw beweging- en voedingspatroon zo aan te passen dat u afvalt en daarna op gewicht blijft.

  €295,- eenmalig

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  100 dagen

  Verlies 5 tot 15 kilo

  U wilt een flinke stap nemen in afvallen.

  Hiervoor moet u aanmerking komen voor het medisch behandelprogramma van StopOvergewicht. Hierbij hoort ook een medische intake en medische begeleiding in combinatie met een leefstijladvies. U doet het samen met het StopOvergewicht team.

  €675,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  180 dagen

  Verlies meer dan 15 kilo

  U wilt uw overgewicht serieus aanpakken.

  Omdat u in een speciaal behandelprogramma van StopOvergewicht terecht komt willen wij u graag zo goed mogelijk begeleiden met medicatie, bewegen en uw dagelijks eetpatroon. Het deskundig StopOvergewicht team zal u dagelijks begeleiden. U staat niet alleen.

  €675,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  Starten met het afvalprogramma

  Om in aanmerking te komen voor het gebruik van het afvalmedicijn begint u met het maken van een afspraak bij StopOvergewicht voor een medische intake. Bloedonderzoek is daarbij een standaard onderdeel. De StopOvergewicht behandeling wordt alleen voorgeschreven als u aanzienlijk overgewicht heeft. Ook zal bij de medische intake uw persoonlijke motivatie voor het behandelprogramma van belang zijn.

  Afspraak maken