Dr. Emitis Hosoda: Laat de suikers staan.

10-01-2023

Dr. Emitis Hosoda, 53, uit Washington, is een specialist in interne geneeskunde viel 50 kg af door te stoppen met suikers. Ze ging viraal op TikTok na haar verhaal over de 5 dingen die ze altijd doet. Haar 100.000 volgers waren getuigen van haar weight loss programma.

Dr. Hosoda’s geheimen om af te vallen – en het er af te houden:

  1. Vermijd suikers, geen calorieën
  2. Drink dagelijks minimaal 2-3 liter water
  3. Neem dagelijks magnesium
  4. Pas je supplementen aan
  5. Focus je op krachttraining

Het eerste wat veel mensen doen als ze willen afvallen, is hun calorieën verminderen, maar ze moeten hun suikerinname in de gaten houden.

‘Ik geef helemaal niet om calorieën’, zei ze.

Wanneer mensen koolhydraten eten, wordt het voedsel in de maag afgebroken en loopt de bloedsuikerspiegel op. Dit vertelt de alvleesklier om insuline af te geven, waardoor glucose de cellen van het lichaam kan binnendringen. Dit is noodzakelijk omdat je cellen energie nodig hebben.

Een voortdurende te hoge bloedsuikerspiegel leidt ertoe dat de alvleesklier uitgeput raakt waardoor het systeem uit balans. De alvleesklier maakt niet meer voldoende insuline aan en de bloedsuikerspiegel blijft hoog. Overtollige glucose als gevolg van een te hoge bloedsuikerspiegel wordt opgeslagen in lichaamsvet. De verhoogde bloedsuikerspiegel en insulineresistentie zijn beide gekoppeld aan gewichtstoename en overtollig lichaamsvet.

Dr. Emitis Hosoda is gemotiveerd om haar lichaam op het nieuwe gewicht te houden. Daarom gaat ze nu ook 2x per week sporten.

Bron: Dailymail