Recept Italiaanse lunch wafels

Bereiding:

  1. Klop de eieren samen met de roomkaas tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de wafels toe en meng kort. Laat het beslag een tijdje rusten zodat de psylliumvezels wat vocht kunnen absorberen.
  2. Verwarm het wafelijzer en zorg dat het goed heet is. Vet eventueel het wafelijzer in. Verdeel het beslag in vier gelijke porties en gebruik één portie per wafel. Bak de wafels gedurende 5 tot 8 minuten in het wafelijzer zonder deze te openen. Als je liever een siliconen wafelvorm gebruikt, verdeel dan het beslag over vier van deze vormen en bak ze in de oven gedurende 15 tot 20 minuten op 180 graden Celsius.
  3. Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes. Beleg de wafels met rucola, parmaham, tomaat, mozzarella, verse basilicum en voeg indien gewenst wat zout en peper toe. Eén portie bestaat uit een sandwich, dus plaats twee halve wafels op elkaar.

Natuurlijk kun je de wafels ook beleggen met verschillende andere ingrediënten naar keuze. Bijvoorbeeld met zalm en avocado, kipfilet en komkommer, of welk ander beleg je ook lekker vindt. Zelfs een wafel zonder beleg op zich is al een smakelijke hartige traktatie!

Voedingswaarden per wafel:

  • Kcal 357
  • Koolhydraten 2.4 gram
  • Vetten 25 gram
  • Eiwitten 28.5 gram
  • Vezels 3.3 gram

Bron: Koolhydraatarmdieet

Ingrediënten voor 4 wafels:
– 100 gram roomkaas
– 50 gram geraspte kaas
– 15 gram psylliumvezels (webshop)
– 4 eieren
– 2 theelepels Italiaanse kruiden (webshop)
– Peper en zout
Beleg:
– 8 plakken parmaham of andere ham naar keuze
– 2 flinke handjes rucola
– 1 tomaat
– ½ bol mozzarella (60 gram)
– Verse basilicum
– Peper en zout