Hoe Saxenda honger vermindert

Saxenda bevat liraglutide als werkzame stof. Deze stof was oorspronkelijk bedoeld als behandeling voor diabetes type 2, maar bleek eveneens effectief te zijn voor gewichtsverlies. Het succes van Saxenda kan deels worden verklaard door de wijze waarop het de eetlust beïnvloedt:

  1. Vertraagt de maaglediging: Saxenda vertraagt de snelheid waarmee voedsel de maag verlaat. Dit zorgt ervoor dat je je langer vol voelt na het eten, waardoor je minder snel honger hebt.
  2. Beïnvloedt de hersenen: Saxenda heeft invloed op bepaalde gebieden in de hersenen die betrokken zijn bij eetlust en verzadiging. Dit helpt om het verlangen naar voedsel te verminderen.
  3. Reguleert bloedsuikerspiegels: Het medicijn kan helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegels, wat op zijn beurt kan bijdragen aan het verminderen van eetbuien en hongergevoelens.
  4. Bevordert gezonde eetgewoonten: Patiënten die Saxenda gebruiken, worden vaak aangemoedigd om gezondere eetgewoonten aan te nemen en hun calorie-inname te verminderen. Dit draagt bij aan gewichtsverlies en het controleren van het hongergevoel.

Saxenda helpt om je gewicht onder controle te krijgen en een belangrijk aspect van zijn effectiviteit is hoe het het hongergevoel beïnvloedt. Door de maaglediging te vertragen, de hersenen te beïnvloeden en de bloedsuikerspiegels te reguleren, kan Saxenda helpen om je voller te voelen en je calorie-inname te verminderen. Saxenda moet altijd onder medisch toezicht worden gebruikt.