Afvallen met Mysimba

Mysimba is een medicijn in tabletvorm dat wordt voorgeschreven aan mensen met overgewicht of obesitas als onderdeel van een uitgebreid afslankprogramma. Het bevat twee actieve ingrediënten, naltrexon en bupropion, die samenwerken om je eetlust te verminderen en je sneller vol te laten voelen na de maaltijd. Hierdoor kun je minder eten en uiteindelijk gewicht verliezen.

Hoe werkt Mysimba in een afslankprogramma?

Het gebruik van Mysimba als onderdeel van een afslankprogramma begint met een medische intake bij Elysee. Voor de medische intake evalueert onze internist/arts je gezondheid, je gewichtsverliesdoelen en bepaalt of Mysimba geschikt is voor jou. Als het medicijn wordt voorgeschreven, moet je het innemen volgens de instructies van de medisch begeleider/verpleegkundige.

Hoe werkt Mysimba voor gewichtverlies?

  • Vermindering van de eetlust: Mysimba helpt je eetlust te verminderen, waardoor je minder vaak honger zult hebben en minder geneigd zult zijn om over te eten.
  • Verhoogde verzadiging: Na het nemen van Mysimba voel je je sneller vol na de maaltijd, wat kan leiden tot het eten van kleinere porties en een verminderde calorie-inname.
  • Stimulatie van gewichtsverlies: Het medicijn heeft bewezen effectief te zijn bij het bevorderen van gewichtsverlies, vooral bij mensen met overgewicht of obesitas.
  • Ondersteuning bij gedragsverandering: Naast het fysieke effect kan Mysimba ook psychologische ondersteuning bieden. Het kan je helpen bij het ontwikkelen van gezondere eetgewoonten en het beter beheersen van je hongergevoel.

Belangrijke overwegingen:

  • Dieet en lichaamsbeweging: Mysimba is het meest effectief wanneer het wordt gecombineerd met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Het medicijn is bedoeld als aanvulling op deze gezonde levensstijl.
  • Medisch toezicht: Het gebruik van Mysimba moet altijd onder medisch toezicht staan. Het is belangrijk om je medisch specialist regelmatig te raadplegen om de voortgang te bespreken en eventuele bijwerkingen te monitoren.