Skip to main content

Afvallen onder begeleiding

Wil je afvallen onder begeleiding en eindelijk blijvend resultaat zien?

Afvallen is voor veel mensen een uitdaging. Vaak zijn er al talloze diëten geprobeerd zonder blijvend resultaat, wat kan zorgen voor frustratie en demotivatie. Voor wie echter écht resultaat wil boeken, biedt afvallen onder medische begeleiding een veilige en effectieve oplossing. Onder begeleiding van artsen en verpleegkundigen krijg je niet alleen hulp op het gebied van voeding en beweging, maar maak je ook gebruik van bewezen medicatie, zoals injecties, die je ondersteunen in je gewichtsverlies.

Afvallen onder begeleiding

Wat houdt afvallen onder medische begeleiding in?

Medisch afvallen gaat verder dan alleen het volgen van een dieet of sportprogramma. Het is een geïntegreerde aanpak waarbij je onder constante medische begeleiding staat. Dit betekent dat je persoonlijke begeleiding krijgt, gebaseerd op jouw medische achtergrond, doelen en behoeften. Je ontvangt adviezen op maat en er wordt gebruikgemaakt van medicatie, zoals injecties, die je hongergevoel reguleren en je metabolisme ondersteunen.

Bij elke stap wordt je gezondheid nauwlettend in de gaten gehouden door een team van medische professionals, zodat je niet alleen veilig, maar ook verantwoord kunt afvallen.

Is afvallen onder begeleiding
iets voor mij?

Het belang van medische begeleiding bij afvallen

Afvallen kan veel van je lichaam vragen, vooral als het gaat om grote hoeveelheden gewicht. Door de medische begeleiding wordt er niet alleen gekeken naar de kilo’s die je verliest, maar ook naar de impact op je gezondheid. Voordat je begint aan het traject, krijg je een uitgebreide intake waarbij onder andere je BMI, medische geschiedenis en gezondheidsdoelen worden bekeken.

De rol van medicatie bij afvalen

Afvallen met medicatie is een bewezen effectieve methode voor mensen die moeite hebben om gewicht te verliezen door alleen voeding en beweging. De medicatie die wordt gebruikt, zoals injecties, bevat stoffen die het lichaam ondersteunen bij het verminderen van de eetlust en het stimuleren van de vetverbranding. Hierdoor val je niet alleen sneller af, maar wordt het ook makkelijker om je streefgewicht te bereiken en te behouden.

Medische hulp bij afvallen

Hoe werkt afvallen met injecties?

Afvallen met injecties is een medische behandeling die ervoor zorgt dat je lichaam minder honger ervaart en beter reageert op voedselinname. De injecties bevatten een stof die van nature in het lichaam voorkomt en invloed heeft op het hongergevoel. Hierdoor voel je je langer verzadigd na een maaltijd en eet je automatisch minder. De injecties worden wekelijks toegediend via een prikpen en staan onder toezicht van je behandelend arts of verpleegkundige.

Tot 22% gewichtsverlies

De combinatie van medicatie en begeleiding zorgt ervoor dat je op een veilige en effectieve manier tot wel 22% van je lichaamsgewicht kunt verliezen binnen 6 tot 12 maanden. De voortgang wordt nauwkeurig gemonitord, en indien nodig wordt de behandeling aangepast om ervoor te zorgen dat het maximale resultaat wordt behaald.

Ontdek jouw opties in een gratis adviesgesprek

Bij StopOvergewicht kun je een gratis adviesgesprek plannen. Tijdens dit gesprek evalueren we jouw situatie en bespreken we de meest effectieve strategieën om jouw streefgewicht te bereiken.

Ik wil een gratis adviesgesprek
Afvallen met injecties Nicole

Hoe werkt afvallen met injecties en medische begeleiding?

Bij StopOvergewicht bieden we meer dan alleen medicatie; we bieden een compleet begeleidingsprogramma dat je helpt om je gewichtsdoelen te bereiken en te behouden. Ons programma is ontworpen om je de ondersteuning te bieden die je nodig hebt op je weg naar een gezonder leven.

Medische intake

Voordat je begint, vindt er een uitgebreide intake plaats waarbij je medische geschiedenis, doelen en huidige gezondheid in kaart worden gebracht.

Wekelijkse medicatie

Na de intake begin je met de wekelijkse injecties. De arts of verpleegkundige leert je hoe je deze zelf kunt toedienen, of dit kan voor je worden gedaan tijdens een consult.

Medische begeleiding

Je voortgang wordt wekelijks of maandelijks gecontroleerd. Tijdens deze afspraken wordt gekeken naar je gewichtsverlies, je gezondheid en hoe je je voelt.

Veelgestelde vragen over afvallen onder medische begeleiding met injecties

Wat houdt afvallen onder medische begeleiding precies in?

Afvallen onder medische begeleiding betekent dat je gewicht verliest onder toezicht van artsen en verpleegkundigen. Dit omvat een persoonlijk behandelplan, medische controle en het gebruik van bewezen effectieve medicatie, zoals injecties, om je te helpen gewicht te verliezen.

Wat zijn de voordelen van afvallen met injecties met medische begeleiding?

Injecties helpen je hongergevoel te verminderen, waardoor je makkelijker minder eet. In combinatie met medische begeleiding kun je tot wel 22% van je lichaamsgewicht verliezen op een veilige en gecontroleerde manier.

Hoe werken de injecties voor gewichtsverlies?

De injecties bevatten een stof die lijkt op een natuurlijk hormoon in je lichaam dat je hongergevoel reguleert. Hierdoor voel je je langer vol, wat helpt om minder te eten en makkelijker gewicht te verliezen.

Hoeveel gewicht kan ik verliezen met dit programma?

Gebruikers van afslankinjecties kunnen tot 22% van hun lichaamsgewicht verliezen binnen 6 tot 12 maanden, afhankelijk van de inzet en naleving van het behandelplan.

Is afvallen met injecties veilig?

Ja, afslankinjecties zijn veilig wanneer ze worden gebruikt onder medische begeleiding. Ze zijn goedgekeurd voor gebruik en worden uitgebreid gecontroleerd door het medische team om ervoor te zorgen dat je op een veilige manier afvalt.

Zijn er bijwerkingen aan het gebruik van injecties?

Zoals bij elke medicatie kunnen er bijwerkingen optreden, zoals misselijkheid, diarree of verminderde eetlust. Deze bijwerkingen zijn doorgaans mild en tijdelijk. Je arts of verpleegkundige monitort je gezondheid en past de behandeling indien nodig aan.

Voor wie is afvallen met injecties geschikt?

Dit traject is geschikt voor mensen met een BMI van 27 of hoger, vooral als er sprake is van gewichtsgerelateerde gezondheidsproblemen, zoals diabetes of hoge bloeddruk. Het is een effectieve optie als eerdere pogingen om af te vallen niet succesvol waren.

Wat gebeurt er tijdens de medische consults?

Tijdens de begeleiding word je regelmatig gecontroleerd door je medisch team. Dit omvat het monitoren van je gewichtsverlies, gezondheid en eventuele bijwerkingen. Indien nodig wordt je behandelplan aangepast om je traject optimaal te laten verlopen.

StopOvergewicht behandelingen

Welke mogelijkheden zijn er?

COMPLEET
€575 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (tabletten)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Behandellocatie
bij u in de buurt

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

COMFORT
€575 - 775 / maand
6 maanden traject

Tot 22% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

ELITE *
€875 / maand
6 maanden traject
* Alleen in NH

Tot 22% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Aan huis service

Start je afslanktraject

Starten met het afvalprogramma

Om in aanmerking te komen voor het gebruik van het afvalmedicijn begint u met het maken van een afspraak bij StopOvergewicht voor een medische intake. Bloedonderzoek is daarbij een standaard onderdeel. De StopOvergewicht behandeling wordt alleen voorgeschreven als u aanzienlijk overgewicht heeft. Ook zal bij de medische intake uw persoonlijke motivatie voor het behandelprogramma van belang zijn.

Afspraak maken