Skip to main content

Afvallen lukt niet

Lukt het niet om af te vallen en blijf je jojo-en?

Veel mensen worstelen met afvallen. Je probeert verschillende diëten, gaat vaker naar de sportschool, maar de kilo’s blijven plakken of komen snel terug. Dit kan bijzonder frustrerend zijn en heeft vaak te maken met factoren zoals hormonale disbalansen, genetica, of verkeerd ingesleten eetgewoonten. Gelukkig zijn er nieuwe oplossingen die verder gaan dan de traditionele methoden. Obesitasmedicatie kan helpen door je eetlust te verminderen, je verzadigingsgevoel te vergroten, en je stofwisseling te verbeteren. Dit maakt het makkelijker om minder te eten en gezonder te leven zonder voortdurend te worstelen met honger of eetbuien.

Afvallen lukt niet

Afvallen met medicatie biedt nieuwe mogelijkheden

Als diëten en sporten niet genoeg zijn, kan medicatie helpen. Bij StopOvergewicht bieden we medicijnen die speciaal zijn ontwikkeld om overgewicht en obesitas aan te pakken. Deze medicijnen kunnen je eetlust beheersen, je stofwisseling verbeteren en je ondersteunen in je weg naar een gezonde leefstijl

Meer controle over de eetlust

Afvallen met medicatie kan via injecties of tabletten. Deze methoden zijn wetenschappelijk bewezen, veilig en effectief wanneer ze op een medisch verantwoorde manier worden toegepast.

Is afvallen met medicatie
iets voor mij?

Afvallen met injecties

Afvallen met een wekelijkse injectie is veilig en effectief. De injecties worden toegediend met een eenvoudige injectiepen die je zelf wekelijks kunt gebruiken, vergelijkbaar met een insulinepen. Ze zijn klein, gemakkelijk in gebruik, en kunnen thuis worden toegediend. Deze injecties verminderen je eetlust en verbeteren je stofwisseling, waardoor je minder eet zonder constante honger, en het gemakkelijker wordt om gezondere keuzes te maken.

Minder honger

Afvallen met injecties werkt door een natuurlijk hormoon na te bootsen dat je eetlust vermindert en de insulineproductie stimuleert. Dit helpt je om minder te eten en gemakkelijker gewicht te verliezen. Met een prikpen dien je jezelf wekelijks een injectie toe, nadat je instructies hebt gekregen van een verpleegkundige bij StopOvergewicht.

Tot 22% gewichtsverlies

Afvallen met injecties is zeer effectief: gebruikers verliezen tot 22% van hun lichaamsgewicht in 68 weken. Dit leidt niet alleen tot gewichtsverlies, maar ook tot verbeterde gezondheidswaarden, zoals een lagere bloeddruk, cholesterol en een stabielere bloedsuikerspiegel.

Ontdek jouw opties in een gratis adviesgesprek

Bij StopOvergewicht kun je een gratis adviesgesprek plannen. Tijdens dit gesprek evalueren we jouw situatie en bespreken we de meest effectieve strategieën om jouw streefgewicht te bereiken.

Ik wil een gratis adviesgesprek
Afvallen met injecties Nicole

Afvallen met tabletten

Naast injecties zijn er ook afslanktabletten die kunnen helpen bij afvallen. Tabletten zijn eenvoudig in te nemen en gemakkelijk toe te voegen aan je dagelijkse routine. Dit maakt ze een handige keuze voor mensen die liever niet voor injecties kiezen.

Eenvoudig in gebruik

Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies

Hoewel afslanktabletten vaak minder effectief zijn dan injecties, kunnen ze nog steeds zorgen voor een gewichtsverlies van gemiddeld 8-12%. Dit maakt ze een geschikte optie voor wie op zoek is naar een eenvoudige manier om te starten met afvallen, zonder de intensiteit van injecties.

Veelgestelde vragen over waarom afvallen niet lukt

Wat kan de reden zijn dat ik niet afval?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je niet afvalt, ondanks je inspanningen. Mogelijke redenen zijn hormonale disbalansen, zoals een traag werkende schildklier, genetische factoren, stress, onvoldoende slaap, en bepaalde medicaties. Het is belangrijk om een arts te raadplegen om onderliggende gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Hoe afvallen als het niet lukt?

Als je moeite hebt met afvallen, kun je overwegen om je dieet en bewegingsroutine te herzien. Professionele begeleiding, zoals een diëtist of personal trainer, kan helpen. Daarnaast kunnen medische behandelingen zoals afslankinjecties of -tabletten effectief zijn. Deze opties kunnen je helpen om je eetlust te beheersen en je stofwisseling te verbeteren.

Wat moet je weglaten om af te vallen?

Om af te vallen is het verstandig om bewerkte voedingsmiddelen, suikerhoudende dranken, en snacks met veel suiker en vet te vermijden. Kies in plaats daarvan voor verse groenten, fruit, magere eiwitten en volle granen. Het verminderen van alcoholconsumptie kan ook bijdragen aan gewichtsverlies.

Hoe lang om 10 kg af te vallen?

De tijd die nodig is om 10 kg af te vallen, varieert per persoon en hangt af van verschillende factoren zoals dieet, lichaamsbeweging, en metabolisme. Over het algemeen is een gezond en duurzaam gewichtsverlies ongeveer 0,5 tot 1 kg per week. Dit betekent dat het 10 tot 20 weken kan duren om 10 kg te verliezen.

Wat helpt om sneller af te vallen?

Om sneller af te vallen, kun je intensieve trainingssessies, zoals HIIT (High-Intensity Interval Training), combineren met een strikt dieetplan. Het verhogen van je eiwitinname, voldoende slapen, en het drinken van veel water kan ook helpen. Medische interventies, zoals injecties, kunnen daarnaast het proces versnellen door je eetlust te verminderen en je metabolisme te verbeteren.

StopOvergewicht behandelingen

Welke mogelijkheden zijn er?

COMPLEET
€575 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (tabletten)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Behandellocatie
bij u in de buurt

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

COMFORT
€575 - 775 / maand
6 maanden traject

Tot 22% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

ELITE *
€875 / maand
6 maanden traject
* Alleen in NH

Tot 22% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Aan huis service

Start je afslanktraject

Starten met het afvalprogramma

Om in aanmerking te komen voor het gebruik van het afvalmedicijn begint u met het maken van een afspraak bij StopOvergewicht voor een medische intake. Bloedonderzoek is daarbij een standaard onderdeel. De StopOvergewicht behandeling wordt alleen voorgeschreven als u aanzienlijk overgewicht heeft. Ook zal bij de medische intake uw persoonlijke motivatie voor het behandelprogramma van belang zijn.

Afspraak maken