Skip to main content

Medische hulp bij afvallen

Hulp bij afvallen met medicatie en begeleiding

Medsiche hulp bij afvallen gaat verder dan alleen het gebruik van medicijnen. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen begeleiden je stap voor stap, van de eerste intake tot aan de wekelijkse injecties. Tijdens regelmatige consulten houden we je gezondheid nauwlettend in de gaten en passen we indien nodig de medicatie of dosering aan. Dit zorgt ervoor dat je op een veilige manier gewicht verliest, met altijd de juiste medische ondersteuning.

Naast de praktische begeleiding bij de injecties, krijg je advies op maat. We monitoren je voortgang en zorgen ervoor dat de behandeling precies is afgestemd op jouw lichaam en doelen. Als er bijwerkingen optreden of je vragen hebt, kun je altijd rekenen op directe ondersteuning van ons medisch team, zodat je je geen zorgen hoeft te maken en gefocust kunt blijven op je traject naar een gezonder gewicht.

Medische hulp bij afvallen

Hoe werkt medische hulp bij afvallen?

Medische hulp bij afvallen begint met een intake waarin je gezondheid wordt beoordeeld en een persoonlijk plan wordt opgesteld. Onder toezicht van gespecialiseerde verpleegkundigen krijg je wekelijkse ondersteuning bij het gebruik van medicatie, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je gezondheid en voortgang worden nauwlettend gevolgd tijdens consulten, waarbij het behandelplan indien nodig wordt aangepast om optimale resultaten te behalen. Dit zorgt ervoor dat eventuele bijwerkingen snel worden aangepakt, zodat je zonder zorgen op een veilige manier gewicht kunt verliezen.

M.C. Van Boreen, Internist.

BIG-nr 09065920001

Medische hulp bij afvallen Marit

Is medische hulp bij afvallen
iets voor mij?

Voordelen van medische hulp bij afvallen

Als je al van alles hebt geprobeerd om gewicht te verliezen zonder blijvend succes, kan medische hulp de oplossing zijn die je zoekt. Bij StopOvergewicht krijg je wekelijkse begeleiding en ondersteuning onder nauw medisch toezicht, waarbij medicatie via een mini-prik injectie of tabletten wordt toegediend. Deze medicatie helpt je hongergevoel te verminderen door gebruik te maken van een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Dankzij de persoonlijke zorg van ervaren verpleegkundigen verlies je op een veilige en gecontroleerde manier gewicht.

Verlies tot 22% van je gewicht

Medische begeleiding met medicatie helpt je om aanzienlijk meer gewicht te verliezen dan traditionele methoden, waardoor je tot wel 22% van je totale gewicht kunt afvallen.

Wekelijkse medicatie onder medisch toezicht

Je krijgt elke week medicatie toegediend, terwijl je gezondheid en voortgang continu worden gecontroleerd door een medisch specialist, zodat je veilig en effectief kunt afvallen.

Langdurig gewichtsverlies

Het doel van medische ondersteuning is niet alleen snel gewichtsverlies, maar vooral langdurig resultaat. Door de juiste begeleiding leer je ook gezonde gewoonten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat je je behaalde gewicht kunt behouden.

Ontdek jouw opties in een gratis adviesgesprek

Bij StopOvergewicht kun je een gratis adviesgesprek plannen. Tijdens dit gesprek evalueren we jouw situatie en bespreken we de meest effectieve strategieën om jouw streefgewicht te bereiken.

Ik wil een gratis adviesgesprek
Afvallen met injecties Nicole

Veelgestelde vragen over medische hulp bij afvallen

Wat houdt medische hulp bij afvallen precies in?

Medische hulp bij afvallen omvat professionele begeleiding en het gebruik van medicijnen die helpen afvallen. Dit wordt gedaan onder toezicht van een arts of verpleegkundige. Het doel is om door middel van medicatie en medische hulp je eetlust te verminderen, je leefstijl te veranderen en blijvend gewicht te verliezen.

Wie komt in aanmerking voor medische hulp voor afvallen?

Medische hulp bij afvallen is geschikt voor mensen met een BMI van 27 of hoger, vooral als ze ook last hebben van gezondheidsproblemen die gerelateerd zijn aan overgewicht, zoals diabetes type 2 of hoge bloeddruk. Het wordt vaak aangeboden aan mensen die ondanks dieet en lichaamsbeweging moeite hebben om gewicht te verliezen.

Hoe werkt medicatie om af te vallen?

De medicijnen die worden gebruikt bij medische hulp bij afvallen werken door je hongergevoel te onderdrukken of de snelheid van je stofwisseling te verhogen. Sommige medicijnen bootsen hormonen na die betrokken zijn bij het verzadigingsgevoel, terwijl andere helpen bij de regulatie van insuline en bloedsuiker. Dit maakt het gemakkelijker om minder te eten zonder je constant hongerig te voelen.

Wat kan ik verwachten tijdens het behandelproces?

Het proces begint met een medische intake waarin je gezondheid wordt beoordeeld, inclusief een bloedonderzoek en een gesprek over je doelen. Op basis daarvan krijg je een behandelplan dat medicatie, begeleiding en regelmatige controles omvat. Wekelijks of maandelijks heb je consulten waarbij je voortgang wordt gemonitord en waar nodig wordt het plan aangepast om ervoor te zorgen dat je veilig afvalt.

Zijn er bijwerkingen van de medicatie?

Ja, net als bij elke medicatie kunnen er bijwerkingen optreden. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, diarree, hoofdpijn of constipatie. Deze bijwerkingen zijn vaak tijdelijk en verdwijnen meestal naarmate je lichaam aan de medicatie went. Het is belangrijk om bij bijwerkingen direct contact op te nemen met je behandelaar om eventuele aanpassingen in je behandeling te bespreken.

Hoeveel gewicht kan ik verliezen met medische hulp?

Gewichtsverlies verschilt per persoon, afhankelijk van factoren zoals je startgewicht, je reactie op de medicatie en je inzet. Over het algemeen kunnen mensen met medische hulp tussen de 10-20% van hun lichaamsgewicht verliezen in een periode van zes tot twaalf maanden.

Medisch afvallen met injecties of tabletten

Afhankelijk van je gewicht en motivatie bespreken we samen welk traject voor jou het meest geschikt is.

COMPLEET
€575 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (tabletten)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Behandellocatie bij u in de buurt

Duurzaam resultaat

Meer over tabletten

COMFORT
€575 – 775 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Duurzaam resultaat

Meer over injecties

ELITE *
€875 / maand
6 maanden traject
* Alleen in NH

Tot 22% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Aan huis service

Meer over injecties