7 slimme eiwitrijke snacks voor een energierijke dag

Eiwitrijke snacks zijn cruciaal in het dieet van hardlopers, omdat eiwitten helpen bij het herstel van spieren na intensieve lichamelijke activiteit, zoals hardlopen, en bijdragen aan spiergroei. Hieronder vind je een selectie van zeven eiwitrijke tussendoortjes die je kunnen helpen je dagelijkse eiwitbehoefte te vervullen en je langer verzadigd te houden.

Het belang van eiwitrijke snacks: Het is niet alleen belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen, maar ook om je eiwitinname goed te spreiden over de dag. Je lichaam kan namelijk maar een beperkte hoeveelheid eiwit per keer opnemen. Daarom is het aan te raden om vijf tot zes eetmomenten per dag te plannen, inclusief eiwitrijke snacks, die je kunt combineren met vezelrijke koolhydraten en gezonde vetten voor een gebalanceerde voeding.

Goede eiwitrijke tussendoortjes: Een goede eiwitrijke snack bevat doorgaans 10 tot 20 gram eiwit en 200 tot 300 kilocalorieën per portie. Deze snacks kunnen je helpen om je langer verzadigd te voelen en zijn perfect als tussendoortje tussen de maaltijden door. Hieronder volgen zeven slimme opties voor eiwitrijke snacks die je spieren kunnen versterken en je energie kunnen geven gedurende de dag:

Het ultieme trio
Combineer 20 amandelen, een hardgekookt ei en een kleine appel voor een gebalanceerde snack met eiwitten, vezels en gezonde vetten. Dit trio voorziet je niet alleen van essentiële voedingsstoffen, maar zorgt er ook voor dat je langer verzadigd blijft.

Eieren in een beker
Maak een snelle eiwitrijke snack door twee eieren te mixen met gehakte paprika en kaas in een beker en in de magnetron te koken. Voeg een snufje zout en peper toe voor extra smaak.

Volgeladen toast
Beleg volkoren toast met avocado en mager vlees zoals kalkoen voor een voedzame en eiwitrijke snack. Voeg wat verse groenten zoals tomaat of komkommer toe voor extra voedingsstoffen en smaak.

Eiwitshake
Maak een eiwitrijke shake door ¼ liter melk (koemelk of een zuivelvrij alternatief zoals sojamelk) te mengen met een halve bevroren banaan en eiwitpoeder naar keuze. Voeg eventueel extra ingrediënten toe zoals fruit, cacaopoeder of pindakaas voor variatie in smaak.

Yoghurt parfait
Combineer gearomatiseerde yoghurt met verse bessen en een eetlepel gemalen lijnzaad of chiazaden voor een smakelijke en voedzame snack. Voeg indien gewenst wat honing of ahornsiroop toe voor een natuurlijke zoetheid.

Cottage cheese met fruit
Geniet van romige cottage cheese met verse ananas voor een eiwitrijke en verfrissende snack. Voeg een scheutje sap van de ananas toe voor extra smaak.

Komkommersalade met kalkoen
Meng komkommersalade met plakjes kalkoen en een scheutje olijfolie voor een lichte en eiwitrijke snackoptie. Voeg wat verse kruiden zoals munt of peterselie toe voor een verfrissende smaak.

Bron: runnersworld.com