Zepbound: Het afslankmiddel van de toekomst

*Zepbound is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland.

De FDA heeft op 8 november 2023 groen licht gegeven aan Lilly’s Zepbound™ (tirzepatide)* voor de langdurige beheersing van lichaamsgewicht, wat een krachtige nieuwe mogelijkheid biedt voor de behandeling van obesitas of overgewicht in combinatie met gewichtsgerelateerde medische problemen. 

Eli Lilly’s Zepbound™ (tirzepatide) injectie is een van de allereerste behandelingen in zijn soort die zowel GIP (glucoseafhankelijk insulinotropisch polypeptide) als GLP-1 (glucagonachtige peptide-1) hormoonreceptoren activeert.
Het is bedoeld voor volwassenen met obesitas (met een BMI van 30 kg/m2 of meer) of degenen die overgewicht hebben (met een BMI van 27 kg/m2 of meer) en te kampen hebben met gewichtsgerelateerde medische problemen om gewicht te verliezen.

Het wordt aanbevolen om het te combineren met een voedingsplan (minder calorieën) en meer lichaamsbeweging. Gemiddeld verliezen Zepbound-deelnemers 22% van hun gewicht in 6 tot 12 maanden. 

Joe Nadglowski, de president en chief executive officer van de Obesity Action Coalition, merkte op: “Obesitas is een chronische aandoening die kan leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties, zoals hartziekten, beroertes en diabetes. Hoewel we weten dat obesitas behandeld kan worden als een chronische aandoening, blijven mensen die ermee leven nog steeds worstelen met tal van uitdagingen in hun gezondheids- en gewichtsbeheersingsreis. Nieuwe behandelopties bieden hoop voor de velen die met obesitas te maken hebben en op zoek zijn naar betere mogelijkheden voor gewichtsbeheersing.”

Voor het volledige bericht van het onderzoek:
Bron