Witlofsalade met appel en walnoot

Recept

Bereiding

  1. Snijd de witlof fijn. Doe de witlof in een kom samen met de appel, uitgelekte rozijnen (houd een beetje welwater achter de hand), bieslook, walnoten, citroensap, kerriepoeder, mayonaise en crème fraîche.
  2. Hussel de witlofsalade met appel en walnoot door elkaar. Indien nodig kun je een beetje welwater van de rozijnen toevoegen om hem iets smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

In plaats van appel kun je ook peer, verse vijg, banaan, mandarijn, mango of ananas gebruiken.

Bron: Keukenliefde

Ingrediënten:
– 2 stronken witlof, fijngesneden
– 1 friszoete appel, ongeschild, in kleine blokjes (zie ook de tips hieronder)
– Handje witte rozijnen, 15 minuten laten wellen in warm water
– Bosje bieslook, fijngesneden
– Handje walnoten, grof gehakt
– Kneepje citroensap
– Snufje kerriepoeder
– 2 el mayonaise (vervang door yoghurt of halvanaise voor een slanke variant)
– 1 el crème fraîche