Whoopi Goldberg's afvalreis: hoe Mounjaro hielp haar kilo's kwijt te raken

Afvallen medicatie is al maanden een veelbesproken onderwerp, met beroemdheden zoals Oprah, Sharon Osbourne en meer die openlijk praten over het gebruik ervan om kilo’s kwijt te raken. Nu heeft Whoopi Goldberg onthuld dat ze ook een populair medicijn heeft gebruikt om af te slanken nadat ze een gewicht had bereikt dat haar zorgen baarde.

De 68-jarige deelde het nieuws op The View tijdens een discussie over Oprah’s nieuwe speciale uitzending, Schuld, Schaamte en de Revolutie van Gewichtsverlies. “Mijn gewicht is gekomen en gegaan, omhoog en omlaag, maar het is nooit een probleem voor me geweest omdat ik niet luister naar wat anderen over me zeggen,” zei ze.

Maar nadat ze was aangekomen tijdens een bijna fatale gezondheidscrisis, zei Whoopi dat ze Mounjaro gebruikte om zich weer als zichzelf te voelen. Hier is wat ze deelde.

Ze woog bijna 300 pond tijdens de opnames van ‘Till.’
Whoopi besefte dat ze was aangekomen tijdens de opnames van Till in 2022. In de film speelde Whoopi Mamie Till-Bradley, een opvoeder die gerechtigheid wilde na de moord op haar 14-jarige zoon Emmett in augustus 1955.

“Ik zal je vertellen, ik woog bijna 300 pond toen ik Till maakte,” zei ze.

Na de opnames van Till belandde de presentator in het ziekenhuis en kreeg ze de diagnose longontsteking in beide longen.

De EGOT-winnaar had ook sepsis, een levensbedreigende complicatie waarbij het lichaam onjuist reageert op een infectie, volgens de Mayo Clinic. In plaats van de ziekte te bestrijden, keert het lichaam zich tegen zichzelf, waardoor organen slecht gaan functioneren.

Om de diagnoses te behandelen, kreeg Whoopi steroïden en een aantal medicijnen voorgeschreven. Maar de medicijnen hadden enkele nadelige bijwerkingen.

“Ik had al die steroïden genomen, ik zat aan al die dingen,” deelde ze, eraan toevoegend dat ze niet besefte dat ze was aangekomen tot ze zichzelf op een dag in de spiegel zag. “Ik voelde me altijd mezelf. En toen zag ik mezelf en dacht ik, ‘Oh! Dat is veel van mij!'”

Ze heeft het diabetesmedicijn Mounjaro gebruikt om af te vallen.
Whoopi deelde dat ze een afslankmedicijn heeft gebruikt om de kilo’s kwijt te raken. “Een van de dingen die me hebben geholpen om af te vallen was de Mounjaro. Dat is wat ik heb gebruikt,” zei ze. (De co-host van Whoopi’s The View, Sunny Hostin, deelde ook dat ze Mounjaro heeft gebruikt om af te vallen nadat ze tijdens de hoogte van de COVID-19-pandemie 40 pond was aangekomen.)

Mounjaro is een medicijn dat is ontworpen om bloedsuikerspiegels te controleren bij patiënten met type 2 diabetes. Echter, het medicijn is ook off-label gebruikt voor gewichtsverlies. Het actieve ingrediënt in Mounjaro, tirzepatide, is sindsdien door de FDA goedgekeurd voor gewichtsverlies onder de naam Zepbound.

Mounjaro is vergelijkbaar met het diabetesmedicijn Ozempic, dat ook off-label wordt gebruikt voor gewichtsverlies. Maar, er zijn een paar belangrijke verschillen: Het actieve ingrediënt in Ozempic is semaglutide, terwijl het actieve ingrediënt in Mounjaro tirzepatide is. (Beide werken om de insulineproductie te verhogen.) Onderzoek heeft aangetoond dat tirzepatide patiënten helpt meer gewicht te verliezen door zich te richten op een extra receptor.

Uiteindelijk drong Whoopi er bij mensen op aan om vriendelijker te zijn voor elkaar als het gaat om de onderwerpen gewicht en gewichtsverlies. “Misschien is de sleutel om op te houden met oordelen over iedereen. Misschien is dat de sleutel,” zei ze.

Bron: Womenshealthmag.nl