Weer fit worden na de zomervakantie

De zomer is voorbij en velen van ons hebben kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Of je nu naar een zonnige bestemming bent gereisd, tijd hebt doorgebracht met je kinderen, bent gaan kamperen of gewoon thuis administratieve taken hebt afgehandeld, een onderbreking van de dagelijkse routine is soms broodnodig. Maar het kan lastig zijn om weer in het ritme van sport en beweging te komen na een vakantie.

Hier zijn 5 tips die je kunnen helpen om na je vakantie weer terug te keren naar je fitnessroutine:

1. Voel je niet schuldig. Maak jezelf niet gek over de keuzes die je hebt gemaakt tijdens je vakantie, of dat nu gaat om ongezond eten of niet sporten. Laat negatieve gevoelens los en omarm een frisse start.

2. Maak een plan. Schrijf je doelen op en bedenk wat je wilt bereiken met je fitness. Dit zal je helpen gemotiveerd te blijven terwijl je je voortgang bijhoudt. Er zijn tal van fitness-apps, zoals My Fitness Pal, die je hierbij kunnen helpen, maar ook gewoon op papier werkt prima. Hang het plan op je koelkast als herinnering om hard te blijven werken.

3. Stel een schema op. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de fitnesslessen die in jouw omgeving worden aangeboden. Print de schema’s uit en maak tijd vrij om deel te nemen. Of het nu ’s ochtends, ’s avonds of in het weekend is, zorg dat het past binnen jouw routine. Laat jezelf niet in de steek – je maakt tijd voor JOU!

4. Denk aan je stretches. Als je een tijdje niet hebt gesport, vergeet dan niet te stretchen aan het begin en aan het einde van je fitnessles. Zelfs slechts 10 of 15 minuten stretchen kan je prestaties optimaliseren en ervoor zorgen dat je niet stijf bent voor je volgende sessie.

5. Luister naar je lichaam. Respecteer de grenzen van je lichaam. Daag jezelf uit, maar stop als het ongemakkelijk wordt. Let op eventuele blessures en als iets niet goed aanvoelt, stop er dan mee.

Bron: Healthilytoned