dinsdag 24 januari van 19:00 – 19:45

Webinar: Afvallen met data?!

Afvallen met data?!

Hoe datagedreven voedingsadvies jou helpt bij afvallen

Datum: 24 januari 2023
Aanvang: 19:00
Duur: 45 minuten
Spreker: Dr. Madelon Bracke

Heb je ooit al eens gedacht dat data je kan helpen bij afvallen? Zoek niet verder, in dit live webinar gaan we uitleggen hoe datagedreven voedingsadvies jou, naast je huidige aanpak, kan helpen bij het afvallen. Meld je hier gratis aan.

Door inzicht te krijgen in de effecten van je voeding, realtime, leer je sneller wat voor jou werkt om af te vallen. Ontdek hoe je eenvoudig een gezonder eetpatroon kunt volgen met behulp van data!

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om gezondheid en welzijn te verbeteren. Maar hoe kun je weten wat het beste is voor jouw specifieke biologie?

Vooraanstaande celbioloog
Spreker Madelon Bracke, celbioloog, Chief Scientific Officer en oprichter van Clear.bio legt uit hoe zij met haar team hiervoor een oplossing biedt.

Met hun innovatieve technologie kunnen ze nauwkeurig inzicht geven in jouw biologische behoeften, om zo geïnformeerde voedingskeuzes te helpen maken. Dit kan je bestaande aanpak versterken en aanvullen.

Meld je gratis aan
Leer meer over de kracht van datagedreven voedingsadvies en hoe je ervan kunt profiteren. Meld je hier aan voor dit gratis webinar op dinsdag 24 januari van 19.00 – 19.45 uur.

Clear.bio
Clear.bio. is een Amsterdamse Health Tech bedrijf dat de ambitie heeft om miljoenen mensen te helpen gezondere voedingskeuzes te maken op basis van hun eigen biologie. Het is wetenschappelijk bewezen dat iedereen anders reageert op voeding en dat een hoge bloedsuikerspiegel na een maaltijd een risicofactor is voor overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Clear.bio heeft een digitale zelf-hulp tool ontwikkeld die gebruikers helpt om met juiste voedingskeuzes hun gezondheid te verbeteren. Met een sensor op de bovenarm wordt real-time bloedsuiker gemeten, en in de Clear.bio app leg je alles vast wat je eet en drinkt. Daarna zie je in de app direct hoe je bloedsuiker reageert op voeding en krijg je advies wat wel én niet goed voor je is. Datagedreven, 100% persoonlijk en concreet. Door kleine, slimme aanpassingen in je voeding en met hulp van diëtisten (via de app) verbeter je zelf je bloedsuikerspiegel en je gezondheid. Preventief, maar ook als ondersteuning bij leefstijl geassocieerde chronische aandoeningen.

Met maatschappelijke partner Diabetesvereniging Nederland en in samenwerking met zorgverzekeraar Zilveren Kruis zijn er in 2022 twee klinische studies uitgevoerd die effectiviteit van Clear.bio hebben aangetoond. De resultaten van de studies worden gebruikt om zorgoplossing Clear vergoed te krijgen in het basispakket van de zorgverzekering.

Clear.bio is opgericht in 2019 door dr. Piet Hein van Dam, CEO, en dr. Madelon Bracke, wetenschappelijk directeur. Clear heeft een gedreven en enthousiast team van 11 professionals met een breed scala aan expertises: software ontwikkeling, design, data science en kunstmatige intelligentie, biomedisch onderzoek, gebruikersonderzoek, dietetiek, marketing en commercie.

Madelon Bracke
Madelon Bracke heeft een biomedische achtergrond en bijna 30 jaar ervaring in wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en ondernemerschap. Ze studeerde biologie aan de Universiteit van Utrecht, promoveerde op onderzoek naar rol van witte bloedcellen bij astma en leidde een onderzoeksgroep op het gebied van medicatiegebruik bij astma. Na een academische carrière maakte ze een overstap naar een biotech start-up en werd gegrepen door het pionieren in de gezondheidszorg. Als ondernemer en adviseur is ze betrokken geweest bij verschillende start-ups, en heeft master onderwijsprogramma’s ontwikkeld voor ondernemerschap in gezondheid & levenswetenschappen. Madelon werkt het liefst in multidisciplinaire en diverse teams en is gepassioneerd over het vertalen van algemene (populatie-gebaseerde) wetenschappelijke inzichten naar nut en toepassing voor individuele gebruikers en het creëren van impact. Sinds 2019 is ze fulltime ondernemer. Madelon is getrouwd en is moeder van 4 tieners.