Waarom afvallen met Saxenda?

Overgewicht en obesitas blijven wereldwijd toenemen, waardoor de behoefte aan effectieve methoden om gewicht te verliezen steeds groter wordt. Saxenda, ook bekend als liraglutide, imiteert de werking van het hormoon glucagon-like peptide-1 (GLP-1), wat resulteert in een regulerende werking van de bloedsuikerspiegel en het vergroten van het gevoel van verzadiging na een maaltijd. Hierdoor wordt de eetlust verminderd en wordt het proces van gewichtsverlies vergemakkelijkt.

Saxenda heeft verschillende voordelen die het aantrekkelijk maken als je gewicht wilt verliezen en een gezondere levensstijl wilt bereiken. Klinische studies hebben aangetoond dat Saxenda effectiever is bij gewichtsverlies dan alleen een dieet en lichaamsbeweging. Wat Saxenda onderscheidt van andere obesitasmedicatie is het feit dat het volledig leverbaar is zonder enige leveringsproblemen. Dit betekent dat je direct kunt beginnen met het gebruik van Saxenda zodra je een voorschrift via de arts of internist hebt gekregen. Er zijn geen beperkingen of vertragingen in de beschikbaarheid van dit medicijn, waardoor je direct kunt starten met je afvaltraject.

Het gebruik van Saxenda gaat gepaard met begeleiding en ondersteuning van medische professionals. Deze professionals kunnen waardevol advies geven over voeding, lichaamsbeweging en andere aanpassingen in levensstijl die het gewichtsverliesproces ondersteunen. Bovendien kan Saxenda individueel worden afgestemd aan de behoeften van elke persoon. De dosering kan geleidelijk worden aangepast om optimale resultaten te bereiken en eventuele bijwerkingen te minimaliseren. De begeleiding is erop gericht om te helpen het behaalde gewicht op de lange termijn te behouden, zelfs na het stoppen met het medicijn.

Naast gewichtsverlies heeft Saxenda ook een positieve invloed op de algehele kwaliteit van leven. Het verlicht fysieke ongemakken die vaak geassocieerd worden met obesitas, zoals gewrichtspijn, kortademigheid en vermoeidheid.