Afvallen met Tirzepatide 15,0mg

Merknaam Mounjaro® – injectie tegen obesitas

Wat is Tirzepatide/Mounjaro?

Tirzepatide / Mounjaro® is een medicijn tegen obesitas. Tirzepatide is de werkzame stof, dit is een GIP én GLP-receptoragonist. Na toediening remt het middel de eetlust in de hippocampus. Hier zorgt het voor een verhoogd verzadigingsgevoel waardoor je blijvend veel minder honger krijgt.

Tirzepatide / Mounjaro® is op dit moment goedgekeurd door de FDA, en daarmee beschikbaar in de Amerikaanse markt, maar is tot op heden nog niet goedgekeurd door de EMA voor europees gebruik.

Waarvoor wordt Orlisat (merknaam Xenical®/Alli®) gebruikt?

Orlistat wordt gebruikt tegen Obesitas. Meestal bij deelnemers met een BMI van 27 of hoger.

Wie komen in aanmerking voor Semaglutide / Ozempic®?

Orlistat/Xenical®/Alli®, mag maximaal zes maanden aaneengesloten worden toegediend. Als dit tot geen gewichtsverlies leidt na 12 weken dagelijkse inname wordt er veelal door de huisarts geadviseerd om inname te stoppen.

Wat zijn de bijwerkingen?

Met Orlistat (Xenical®, Alli®) kunt u vooral in het begin van de behandeling een aantal onaangename bijwerkingen krijgen. U kunt last krijgen van de darmen en stoelgang. Ook kunt u een vettige, olieachtige of vloeibare ontlasting krijgen. Hoe meer vet er in het dieet zit, des te groter deze tijdelijke bijwerkingen kunnen zijn.  Bekijk de bijsluitertekst voor meer informatie.

Geeft Semaglutide / Ozempic® bijwerkingen?

Semaglutide / Ozempic® kan vooral in het begin van de behandeling een aantal onaangename bijwerkingen geven. U kunt last krijgen van uw darmen en misselijkheid. Ook uw stoelgang kan veranderen. Zie hiervoor de bijsluiter. Medische begeleiding in toediening en gebruik is derhalve noodzakelijk.


  Behandelmethodes gewichtsreductie in Nederland.

  Er zijn verschillende behandelmethodes voor overgewicht. StopOvergewicht introduceert een nieuwe behandeling op basis van wekelijkse medicatie.

  Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan door researchafdelingen en universiteiten naar de werking van synthetische GLP-1’s (Glucagon Like Polypeptide) tegen overgewicht om eenvoudig af te vallen. En met succes. De laatste jaren komen er steeds meer GLP-1 medicijnen op de markt die zeer effectief blijken te zijn. Hierdoor worden operatieve ingrepen zoals een maagballon minder noodzakelijk.

  Leefstijl

  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)  programma’s in het basispakket sinds 2019
  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) programma met cognitieve gedragstherapie
  • Gespecialiseerd GLI programma alleen voor diabetes mellitus type 2

  Operatieve Chirurgie

  • Gastric Sleeve – maagverkleining
  • Gastric Bypass – maagomleiding / maagverkleining
  • Mini Maag Bypass – een nieuwe variant van de normale maagomleiding

  Farmocotherapie

  StopOvergewicht behandelingen

  Welke mogelijkheden zijn er?

  45 dagen

  Verlies 5 tot 10 kilo

  U wilt afvallen en slank blijven.

  Voor uw persoonlijk behandelprogramma adviseren wij u contact op te nemen met onze diëtiste / leefstijlcoach. Zij kunnen u helpen om uw beweging- en voedingspatroon zo aan te passen dat u afvalt en daarna op gewicht blijft.

  €395,- eenmalig

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  100 dagen

  Verlies 10 tot 20 kilo

  U wilt een flinke stap nemen in afvallen.

  Hiervoor moet u aanmerking komen voor het medisch behandelprogramma van StopOvergewicht. Hierbij hoort ook een medische intake en medische begeleiding in combinatie met een leefstijladvies. U doet het samen met het StopOvergewicht team.

  €675,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  180 dagen

  Verlies meer dan 20 kilo

  U wilt uw overgewicht serieus aanpakken.

  Omdat u in een speciaal behandelprogramma van StopOvergewicht terecht komt willen wij u graag zo goed mogelijk begeleiden met medicatie, bewegen en uw dagelijks eetpatroon. Het deskundig StopOvergewicht team zal u dagelijks begeleiden. U staat niet alleen.

  €675,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  Starten met het afvalprogramma

  Om in aanmerking te komen voor het gebruik van het afvalmedicijn begint u met het maken van een afspraak bij StopOvergewicht voor een medische intake. Bloedonderzoek is daarbij een standaard onderdeel. De StopOvergewicht behandeling wordt alleen voorgeschreven als u aanzienlijk overgewicht heeft. Ook zal bij de medische intake uw persoonlijke motivatie voor het behandelprogramma van belang zijn.

  Afspraak maken