Salade van venkel, feta en sinaasappel

Recept

Bereiding

Snijd met een scherp mes de boven- en de onderkant van elke sinaasappel. Verwijder vervolgens reep voor reep van boven naar beneden de rest van de schil en het witte vlies, tot de hele sinaasappel is geschild.

Snijd elke sinaasappel in de breedte doormidden en snijd elke helft in ongeveer 5 plakjes. Verdeel de venkel over een bord, leg de sinaasappel erop en bestrooi met flink wat zout en peper. Verkruimel de feta erover, bestrooi met de granaatappelpitjes en besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi met de pistachenoten en chilipeper en dien op.

Bron: Telegraaf

Ingrediënten voor 4 porties:
– 2 onbespoten sinaasappels
– 1 grote venkelknol (in kwarten en heel dunne plakjes of geschaafd)
– 100 g feta
– 100 g granaatappel-pitjes
– olijfolie om te besprenkelen
– 50 g pistachenoten (grof gehakt)
– ½ tl chili-vlokken
– zeezout-vlokken
– versgemalen peper