Wat kun je (voor) elke nacht doen om af te vallen?

10-03-2023

 1. Eet niet te laat
  Een late avondmaaltijd kan leiden tot spijsverteringsproblemen, extra calorieën en vaak ongezonde voedingsmiddelen bevatten die bijdragen aan gewichtstoename. Vermijd dus late avondmaaltijden – eet uiterlijk om 19.00 uur.
 2. Vermijd alcohol voor het slapengaan
  Alcohol drinken voor het slapengaan helpt sommigen om in slaap te vallen. In alcohol zitten echter vele suikers. En het is een slechte manier om uit te rusten als gevolg van uitdroging, tandenknarsen of heftige dromen. Je kunt ook met een fikse kater water worden.
 3. Slaap in een koelere kamer
  In een koelere kamer slapen kan ook bijdragen aan gewichtsverlies. Studies tonen aan dat dit de manier kan beïnvloeden waarop het lichaam vet verwerkt en kan helpen om meer calorieën te verbranden.
 4. Drink kamillethee
  Het drinken van kamillethee komt voort uit de behoefte om te ontspannen en tot rust te komen voor het slapengaan. Probeer een kopje warme kamillethee te drinken en dit zal je tot rust brengen.
 5. Neem een bad
  Een bad nemen kan ook een kalmerend effect hebben op het lichaam. Probeer een rustgevend bad te nemen met wat badzout en dit kan helpen om sneller in een diepe en rustgevende slaap te komen.
 6. Neem een snack met caseïne-eiwit
  Als je voor het slapengaan zin hebt in een snack, kies dan voor iets met caseïne-eiwit, zoals zuivel. Dit is een langzaam verterend eiwit dat het lichaam de hele nacht kan gebruiken om spieren te herstellen en op te bouwen.
 7. Leg je telefoon weg
  ’s Avonds laat je telefoon gebruiken kan invloed hebben op je slaappatroon. Vermijd twee uur voor het slapengaan het gebruik van je telefoon om beter in slaap te vallen.

Bron: Timesnownews