Recept Pumpkin Spice Bananenbrood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de 2 rijpe bananen goed fijn en prak hier de pompoen puree doorheen (deze kun jezelf maken door pompoenblokjes te stomen en blenden of je gebruikt een baby potje pompoen als je geen zin hebt dit zelf te maken). Voeg de gebroken lijnzaad toe samen met de amandelmelk en roer goed door elkaar. Daarna schenk je de zonnebloemolie erbij en 1 eetl. low carb honing. Je roert het goed tot een mooi beslag en voegt de pumpkin spice kruiden toe samen met de erythritol en vanille aroma. Je mengt de havermout vlokken, amandelmeel, baksoda, bakpoeder en snufje zout er ook doorheen.
  3. Dan doe je het mengsel in een broodvorm, dit recept is gemaakt op 6 aparte broodjes in de oven. Gebruik hier elke vorm voor die je kan vinden.
  4. Ik topte dit af met 1 plakje banaan en bakte het af in 30 à 40 minuten (ligt aan je oven). Laat daarna volledig afkoelen.

Voedingswaarden per broodje

  • Kcal 286
  • Koolhydraten 18.5 gram
  • Vetten 20.2 gram
  • Eiwitten 7.2 gram

Bron

Ingrediënten voor 6 broodjes:

  • 2 rijpe bananen
  • 140 gram pompoen puree
  • 2 eetl gebroken lijnzaad
  • 50 ml amandelmelk ongezoet
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 eetl low carb honing
  • 3 theel. pumpkin spice kruiden
  • 2 eetl. erythritol
  • 1 theel. vanille aroma
  • 50 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 theel. baksoda
  • 8 gram bakpoeder
  • snufje zout