Bereiding
- Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
- Combineer het eiwitpoeder, erythritol, vanillepoeder en amandelmeel grondig. Voeg dan de Griekse yoghurt, eidooiers en citroensap toe en meng alles tot een gelijkmatig beslag ontstaat.
- Vouw nu voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor, vermijd overmatig roeren en behoud de luchtigheid.
- Verhit een koekenpan met wat boter of olie en laat deze goed heet worden. Giet de helft van het beslag in de pan, verlaag het vuur en laat het langzaam gaar worden.
- Snijd het gebakken beslag in 6 gelijke delen (6 puntjes) met een spatel en draai elk stukje één voor één om. Het beslag hoeft aan de bovenkant nog niet volledig gaar te zijn.
- Daarna snijd je deze 6 delen opnieuw in kleinere stukjes met de spatel en bak je ze aan alle kanten totdat ze volledig gaar zijn.
- Herhaal stap 5 en 6 voor de overgebleven helft van het beslag en serveer de kaiserschmarrn eventueel met erythritol-poedersuiker, rood fruit en verse munt.
Voedingswaarden per persoon/portie
- Kcal 490
- Koolhydraten 4.5 gram
- Vetten 38.7 gram
- Eiwitten 29.5 gram
- Vezels 2.5 gram
Bron: Koolhydraatarmdieet