Quinoasalade met gegrilde groente, avocado en kip

Recept

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de quinoa volgens de verpakking.
  2. Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakken. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de rode ui in halve ringen. Leg de groente, inclusief ui, in een ovenschaal. Verdeel 2/3 van de olijfolie hierover samen met de provençaalse kruiden, peper en zout. Pers de knoflook en verdeel ook over de groente. Doe de groente ongeveer 20 à 25 minuten in de oven.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en verdeel de kipkruiden hierover. Verhit olijfolie in de pan en bak de kipfilet goudbruin. Ondertussen was je de romaine sla en snijd je hem in reepjes. Snijd de avocado in plakjes.
  4. Verdeel de quinoa en de romaine sla over de borden. Verdeel ook de gegrilde groente, kipfilet en avocado over de borden. De olijfolie die in de ovenschaal zit gebruik je als dressing!

Bron: Nutrilee

Ingrediënten voor 2 porties:
– 150 gram quinoa
– 150 gram kipfilet
– 1 rode paprika
– 200 gram courgette
– 150 gram sperziebonen
– 1/2 rode ui
– 2 handjes romaine sla
– 100 gram avocado
– 4 el olijfolie
– 2 of 3 teentjes knoflook
Kruiden en specerijen
– 1 tl kipkruiden
– 1 tl provençaalse kruiden
– 1 tl verse gemalen zwarte peper
– 2 snufjes zout