Onderzoek naar eetpatronen van GLP-1 gebruikers

Gebruikers van afslankmedicatie zoals Ozempic, Wegovy en Zepbound passen geleidelijk hun eetgewoonten aan, blijkt uit onderzoek. Dit is niet verrassend, omdat deze medicijnen je eetpatroon en verlangen naar voedsel veranderen. Daarnaast zorgen deze medicijnen voor het beste resultaat in combinatie met het aanpassen van je eetpatroon.

En dat is niet zo gek, omdat GLP-1-receptoragonisten en andere anti-obesitasmedicijnen de spijsvertering vertragen, waardoor gebruikers minder eten en zich langer verzadigd voelen. Opmerkelijk is dat sommige traditionele voedingsmiddelen bij een dieet grotere porties bevatten die ook meer calorieën bevatten, wat niet overeenkomt met hun veranderde eetgewoonten door het gebruik van afslankmedicatie.

Dit geeft marktkansen voor voedselproducentenfabrikanten vom producten te ontwikkelen die aansluiten bij de nieuwe eetgewoonten van deze groep mensen. Het is essentieel dat deze producten rijk zijn aan eiwitten, hydratatie bevorderen en zacht zijn voor de maag om maagklachten te voorkomen.

Het onderzoek, uitgevoerd onder ongeveer 100 gebruikers van deze medicatie, toonde aan dat bijna alle deelnemers hun eetpatronen veranderden en gezonder gingen eten. Ze consumeren meer eiwitrijk voedsel en minder zoetigheden en vet vlees.

Bron: Food Dive