Afvallen met Mysimba®

Mysimba®tabletten- tegen overgewicht

Wat is Naltrexon / Bupropion (merknaam Mysimba®)?

Mysimba® is een biconvexe blauwe tablet van 8mg/90mg. Het tablet bestaat uit 8mg natrexonhydrochloride met 7,2 mg naltrexon en 90 mg bupropionhydrochloride met 78 mg bupropion.

Mysimba® werkt hormonaal in op hoe de hersenen omgaan met voedselinname en energieverbruik.

Kijk hier voor de patiëntenbijsluiter en hier voor Additioneel risicominimalisatie-materiaal.

Hoe wordt Mysimba® gebruikt?

Mysimba® werkt op de specifieke gebieden in de hersenen die betrokken zijn bij de (vraag naar) voedselinname en energieverbruik. In combinatie met een calorie dieet is de verwachting dat deelnemers in 16 weken 5% van het lichaamsgewicht kwijt kan raken.

Opbouwend per week wordt er één tot 2 tabletten per dagdeel genomen. Vier tabletten is ook de dagelijks maximale voorgeschreven hoeveelheid. Sommige deelnemers hebben last van hoofdpijn en misslijkheid in de eerste weken.

Wie komt in aanmerking voor Mysimba®?

Mysimba® is geschikt voor volwassen > 18 jaar met een BMI > 30 kg/m², of een BMI vanaf 27 kg/m² met één of meerdere gewichtsgerelateerde comorbiditeiten. Mysimba® is bedoeld als toevoeging op een GLI(een calorie-armdieet met beweging). Personen met een matige leverfunctie wordt het gebruik van Mysimba op dit moment afgeraden. Voor deelnemers met een lichte leverfunctiestoornis is de aanbevolen dagelijks aanbevolen hoeveelheid maximaal 2 tabletten.

Zit Mysimba® in het basispakket?

Een Mysimba®  behandeling kan vergoed uit het basispakket. Uit onderzoek blijkt dat het middel effectief is bij deelnemers met een Body Mass Index> 30 , of een BMI van 27 of meer met één of meerdere obesitas comorbiditeiten.


  Behandelmethodes gewichtsreductie in Nederland.

  Er zijn verschillende behandelmethodes voor overgewicht. StopOvergewicht introduceert een nieuwe behandeling op basis van wekelijkse medicatie.

  Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan door researchafdelingen en universiteiten naar de werking van synthetische GLP-1’s (Glucagon Like Polypeptide) tegen overgewicht om eenvoudig af te vallen. En met succes. De laatste jaren komen er steeds meer GLP-1 medicijnen op de markt die zeer effectief blijken te zijn. Hierdoor worden operatieve ingrepen zoals een maagballon minder noodzakelijk.

  Leefstijl

  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)  programma’s in het basispakket sinds 2019
  • Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) programma met cognitieve gedragstherapie
  • Gespecialiseerd GLI programma alleen voor diabetes mellitus type 2

  Operatieve Chirurgie

  • Gastric Sleeve – maagverkleining
  • Gastric Bypass – maagomleiding / maagverkleining
  • Mini Maag Bypass – een nieuwe variant van de normale maagomleiding

  Farmocotherapie

  StopOvergewicht behandelingen

  Welke mogelijkheden zijn er?

  45 dagen

  Verlies 5 tot 10 kilo

  U wilt afvallen en slank blijven.

  Voor uw persoonlijk behandelprogramma adviseren wij u contact op te nemen met onze diëtiste / leefstijlcoach. Zij kunnen u helpen om uw beweging- en voedingspatroon zo aan te passen dat u afvalt en daarna op gewicht blijft.

  €395,- eenmalig

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  100 dagen

  Verlies 10 tot 20 kilo

  U wilt een flinke stap nemen in afvallen.

  Hiervoor moet u aanmerking komen voor het medisch behandelprogramma van StopOvergewicht. Hierbij hoort ook een medische intake en medische begeleiding in combinatie met een leefstijladvies. U doet het samen met het StopOvergewicht team.

  €675,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  180 dagen

  Verlies meer dan 20 kilo

  U wilt uw overgewicht serieus aanpakken.

  Omdat u in een speciaal behandelprogramma van StopOvergewicht terecht komt willen wij u graag zo goed mogelijk begeleiden met medicatie, bewegen en uw dagelijks eetpatroon. Het deskundig StopOvergewicht team zal u dagelijks begeleiden. U staat niet alleen.

  €675,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  Starten met het afvalprogramma

  Om in aanmerking te komen voor het gebruik van het afvalmedicijn begint u met het maken van een afspraak bij StopOvergewicht voor een medische intake. Bloedonderzoek is daarbij een standaard onderdeel. De StopOvergewicht behandeling wordt alleen voorgeschreven als u aanzienlijk overgewicht heeft. Ook zal bij de medische intake uw persoonlijke motivatie voor het behandelprogramma van belang zijn.

  Afspraak maken