MHRA alarmeert voor nepversies van afslankmedicijn Ozempic

Haal deze medicijnen alleen via de juiste wegen, zeker niet online!
Bij StopOvergewicht kunt u vertrouwen op geregistreerde medicatie op doktersrecept, verstrekt door erkende apotheken in Nederland.

Er is een zorgwekkende trend gaande waarbij nepversies van het diabetesmedicijn Ozempic op de markt verschijnen, en sommige blijken zelfs levensgevaarlijk te zijn, volgens recente bevindingen van de Britse gezondheidsinspectie MHRA. Oorspronkelijk ontworpen voor diabetespatiënten, hebben deze medicijnen een onverwachte populariteit gekregen als afslankmiddel, mede dankzij de promotie door bekendheden zoals Kim Kardashian en Elon Musk. Dit heeft geleid tot een wereldwijd tekort aan de medicijnen, wat criminele organisaties in staat heeft gesteld om op grote schaal vervalste producten te produceren die nauwelijks te onderscheiden zijn van het origineel.

Het verontrustende is dat sommige van deze nepmedicijnen schadelijke stoffen bevatten die ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen voor degenen die ze gebruiken. De situatie heeft de aandacht getrokken van gezondheidsautoriteiten over de hele wereld, waaronder Nederland, waar in oktober vorig jaar waarschuwingen werden uitgegeven door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Diabetesvereniging Nederland (DVN). Hoewel er op dit moment nog geen meldingen zijn van nepmedicijnen in Nederland, benadrukken experts het belang van alertheid en voorzichtigheid. In reactie op deze zorgwekkende ontwikkelingen heeft Novo Nordisk, de fabrikant van Ozempic, actie ondernomen door samen te werken met internationale en lokale gezondheidsautoriteiten om de illegale verkoop van deze nepmedicijnen te bestrijden.

Ozempic Semaglutide