Afvallen met Liraglutide

Behandelingen

Medicatie voor meer gewichtsverlies, in korte tijd.

StopOvergewicht dokters werken met GLP-1 medicatie zoals Liraglutide, omdat onderzoek uitwijst dat GLP-1 medicatie in combinatie met kleine leefstijl aanpassingen, voor snel resultaat zorgt.

Wat is Liraglutide (merknaam Saxenda®)?

Veel voorkomende vragen

1.

Wat is Liraglutide / Saxenda®?

Liraglutide, ook wel bekend onder de merknaam Saxenda®  is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van obesitas en diabetes type 2.

De werkzame stof Liraglutide is een afgeleide van het natuurlijk hormoon GLP-1. GLP-1 (glucagon-like peptide-1) werkt in op de hippocampus in de hersenen en remt de eetlust, en komt uit de dunne darm. Het zorgt voor dat je langer verzadigd blijft een waardoor je veel minder honger hebt.

2.

Hoe wordt Liraglutide / Saxenda® gebruikt?

Artsen schrijven Saxenda® vooral voor in combinatie met een GLI (gecombineerde leefstijl interventie) programma voor gewichtsreductie. Een GLI programma, begeleid door professionals, zorgt met een caloriearm dieet en intensieve lichaamsbeweging voor een flinke stap in gewichtsverlies.

3.

Wie komt in aanmerking voor Liraglutide / Saxenda®?

Volwassenen ouder dan 18 jaar met een BMI van ≥ 30 kg/m² , of ≥ 27 kg/m² tot < 30 kg/m²  met minimaal één overgewichtsgerelateerde comorbiditeit. Dit kan zijn dysglykemie (diabetes mellitus type 2 of prediabetes), slaapapneu, hypertensie, of dyslipidemie.
Kinderen (≥ 12 jaar) kunnen alleen Saxenda® gebruiken naast een GLI als er ernstig overgewicht is vastgesteld door de arts.

4.

Hoe lang duurt een behandeling met Liraglutide / Saxenda®?

Een behandeling met Liraglutide / Saxenda® duurt maximaal 68 weken. Samen met een GLI en daarmee kleine leefstijl aanpassingen zorgt dit veel gewichtsverlies. Liraglutide / Saxenda® wordt dagelijks, subcutaan (onder de huid) toegediend met een voorgevulde injectie-pen.

5.

Vergoed de zorgverzekering Liraglutide / Saxenda®?

In sommige gevallen wordt Liraglutide / Saxenda® door zorgverzekeraars vergoed. Bekijk hier alle informatie en voorwaarden: Liraglutide (Saxenda) 1 juli 2022 | KNMP.

6.

Zijn er bijwerking met Liraglutide / Saxenda®?

Met Liraglutide / Saxenda® kunt u in het begin van de interventie een aantal onaangename bijwerkingen krijgen. Voorkomende klachten zijn last van uw darmen en misselijkheid. Ook kunt uw stoelgang veranderen. Zie de bijsluiter Saxenda, (europa.eu)

Bel met 0858 200 200 voor een vrijblijvend advies gesprek.


  Eenvoudig

  Afvallen met de nieuwste innovatie!

  Veilig

  Met medische intake aan het begin van de behandeling

  Betrouwbaar

  Wetenschappelijk en medisch bewezen

  Resultaat

  Verlies gemiddeld 1 kilo per week in de eerste acht weken

  StopOvergewicht behandelingen

  Welke mogelijkheden zijn er?

  A

  Verlies tot 10 kilo

  U wilt afvallen en slank blijven.

  Voor uw persoonlijk behandelprogramma adviseren wij u contact op te nemen met onze diëtiste / leefstijlcoach. Zij kunnen u helpen om uw beweging- en voedingspatroon zo aan te passen dat u afvalt en daarna op gewicht blijft.

  €395,- eenmalig

  Bel met 0858 200 200 voor een vrijblijvend advies gesprek.

  B

  Verlies 10 tot 20 kilo

  U wilt een flinke stap nemen in afvallen.

  Hiervoor moet u aanmerking komen voor het medisch behandelprogramma van StopOvergewicht. Hierbij hoort ook een medische intake en medische begeleiding in combinatie met een leefstijladvies. U doet het samen met het StopOvergewicht team.

  €575,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

  C

  Verlies meer dan 20 kilo

  U wilt uw overgewicht serieus aanpakken.

  Omdat u in een speciaal behandelprogramma van StopOvergewicht terecht komt willen wij u graag zo goed mogelijk begeleiden met medicatie, bewegen en uw dagelijks eetpatroon. Het deskundig StopOvergewicht team zal u dagelijks begeleiden. U staat niet alleen.

  €675,- per maand

  Bel 0858 200 200 voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.