Skip to main content

Voor jouw veiligheid wordt sterk aangeraden om deze medicijnen alleen via officiële kanalen te kopen en niet via het internet. Bij StopOvergewicht kun je rekenen op medicijnen die officieel geregistreerd zijn en alleen op doktersrecept worden verstrekt door erkende Nederlandse apotheken.

Een alarmerende trend is geïdentificeerd door de Britse gezondheidsinspectie MHRA: een toename van nepversies van Ozempic, die als levensgevaarlijk worden beschouwd. Deze medicijnen hebben een onverwachte populariteit gekregen als middelen voor gewichtsverlies, mede door de promotie van beroemdheden. Dit heeft niet alleen geleid tot een wereldwijd tekort, maar ook tot de productie van gevaarlijke vervalsingen die nauwelijks van het origineel te onderscheiden zijn en ernstige gezondheidsrisico’s kunnen opleveren door de aanwezigheid van potentieel schadelijke stoffen. De recente inbeslagname van bijna 900 nep-Ozempic pennen in het VK door de MHRA, een aantal dat groter is dan de gecombineerde inbeslagnames in landen als Denemarken, Ierland, Zwitserland, IJsland en Nederland, onderstreept de ernst van de situatie.

In reactie hierop heeft Novo Nordisk, de fabrikant van Ozempic en Wegovy, de samenwerking met internationale en lokale gezondheidsautoriteiten geïntensiveerd om de verspreiding van deze illegale vervalsingen tegen te gaan. Dit omvat het inschakelen van particuliere onderzoeksbureaus om de producenten van deze vervalste medicijnen op te sporen. Wereldwijde gezondheidsautoriteiten, inclusief die in Nederland, hebben het publiek gewaarschuwd voor deze risico’s en het belang van waakzaamheid benadrukt, ondanks dat er in Nederland nog geen meldingen zijn geweest van dergelijke nepmedicijnen.

Bron: RTLNieuws