Koolhydraatarme maaltijdsalade

Bereiding

  1. Grill de kip en de groene asperges en bak de bacon krokant.
  2. Maak ondertussen de dressing en zet deze even apart.
  3. Snijd de avocado en ui in stukjes.
  4. Verdeel de sla over de borden en leg hierop de geraspte wortel, gerookte kip, zongedroogde tomaatjes, sojabonen, olijven, kiemgroenten, ui en avocado.
  5. Leg de gegrilde kip, asperges en bacon ook op de salade.
  6. Meng de dressing opnieuw en giet deze over de koolhydraatarme maaltijdsalade.

Voedingswaarden per persoon/portie:

  • Kcal: 765
  • Koolhydraten: 18.2 gram
  • Vetten: 53.2 gram
  • Eiwit: 47.1 gram

Bron: Koolhydraatarmdieet

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 75 gram rucola melange
  • 40 gram rucola
  • 50 gram geraspte wortelen
  • 1 kleine avocado
  • 80 gram sojabonen
  • 1 kleine rode ui
  • 80 gram gerookte kipfilet
  • 120 gram gegrilde kipfilet
  • 6 plakjes gebakken bacon
  • 20 olijven
  • 200 gram groene asperges
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 40 gram kiemgroenten

Dressing:

  • 2 eetlepels knoflookolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel groene pesto
  • Gedroogde oregano
  • Peper en zout