Bereiding (recept)
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Maak eerst de bodem. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Meng de zachte boter met de erythritol, zodat het lekker romig wordt. Voeg vervolgens de eieren toe en klop luchtig. Voeg hierna de rest van de ingrediënten toe.
- Pak nu 8 vormpjes naar keuze en verdeel het deeg over de vormpjes.
- Bak de bodempjes nu 20-30 minuten in de oven, kijk na 20 minuten of de randjes niet al te bruin zijn. Laat de bodempjes goed afkoelen en ga ondertussen verder met de roomlaag.
- Klop de slagroom op en voeg een eetlepel jello poeder toe voor de smaak. Doe de room in een spuitzak en versier de bodempjes.
- Garneer met verse frambozen, blauwe bessen, witte chocolade drops en eventueel wat verse muntblaadjes.
Voedingswaarden per persoon/portie
- Kcal: 300
- Koolhydraten: 4.3 gram
- Vetten: 27.8 gram
- Eiwit: 7.9 gram
- Vezels: 2.1 gram
Tip voor variatie:
Je kunt natuurlijk ook andere vruchten gebruiken of garneer met een bruine chocolade swirl.