Kip madras met broccolirijst

Bereiding

  1. Combineer alle ingrediënten voor de kruidenmix in een ruime kom (voeg de kip later toe).
  2. Snijd de kippendijen in kleine stukjes en meng ze met de kruidenmix. Laat dit even marineren, hoe langer, hoe beter! Bij voorkeur een hele dag, maar direct bakken kan ook.
  3. Hak de ui, paprika en tomaat in kleine stukjes.
  4. Verhit twee koekenpannen met olie of boter. Bak in de ene pan de paprika en ui, en in de andere pan de gemarineerde kipfilet. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met paprika en ui wanneer deze bijna gaar zijn, en bak kort mee. Voeg vervolgens de groenten toe aan de pan met kip en meng alles goed door elkaar.
  5. Bak nu de broccoli rijst kort in een beetje olijfolie in de lege koekenpan.
  6. Voeg de crème fraîche toe aan de kip madras en meng grondig.
  7. Serveer de kip madras samen met de broccolirijst. Smakelijk eten!

Tips en variaties
Als je een koolhydraatarm dieet volgt, kun je kleine blokjes groene appel toevoegen als bijgerecht. Dit recept is ook geschikt voor bereiding in de slowcooker. Doe alle ingrediënten, behalve de crème fraiche, in de slowcooker en laat deze 4 uur op de lage stand staan. Voeg de crème fraiche toe tijdens het laatste halfuur van de bereidingstijd.

Voedingswaarden per persoon/portie
– 497 kilocalorieën
– 11,2 gram koolhydraten
– 33,7 gram vetten
– 33,4 gram eiwitten|
– 7,1 gram vezels

Bron: Koolhydraatarmdieet

Ingrediënten voor 3 personen:
– 400 gram broccolirijst
– 400 gram kippendijfilet
– 2 paprika’s
– 2 tomaten
– 1 ui
– 150 gram crème fraîche
– Boter of olijfolie om in te bakken

Marinade kip madras
– 100 gram yoghurt
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels kerriepoeder
– 1 theelepel gember (poeder of vers geraspt)
– 2 theelepels paprikapoeder
– 0,5 theelepel cayennepeper of chilivlokken
– 1 theelepel uienpoeder
– 1 eetlepels verse of gedroogde peterselie
– Scheut olijfolie
– Peper en zout