Gezond eten tijdens gewichtsverlies met Ozempic

06-03-2023

Afvallen kan lastig zijn, vooral voor mensen met obesitas. Gelukkig zijn er medicijnen zoals Ozempic en Wegovy die kunnen helpen bij het afvallen, maar deze moeten in combinatie met een gezond dieet en meer lichaamsbeweging worden gebruikt. Maar hoe zorg je ervoor dat je gezond eet terwijl je deze medicijnen gebruikt?

Dr. Louis Aronne, een arts voor obesitas en directeur van het Comprehensive Weight Control Center van Weill Cornell Medicine en NewYork-Presbyterian, adviseert om groenten en gezonde eiwitten als basis van je maaltijd te eten, gevolgd door koolhydraten tegen het einde van de maaltijd. Dit kan gunstig zijn voor je bloedsuikerspiegel en gewichtsverlies. Het is belangrijk om gezond voedsel te eten als basis van je dieet.

Voor mensen die Ozempic of Wegovy gebruiken, is het cruciaal om de inname van magere eiwitten te verhogen, zoals kip, kalkoen, vis, eieren, bonen, soja en magere zuivelproducten. Eiwitten helpen bij het behouden van spiermassa en leveren aminozuren die essentieel zijn voor groei en ontwikkeling. Een dagelijkse inname van minimaal 60 gram eiwit wordt aanbevolen, verdeeld over maaltijden en snacks.

Het eten van groenten en fruit is ook essentieel voor een gezond afslankprogramma omdat ze veel vitaminen, mineralen en vezels bevatten. Het is ook belangrijk om dagelijks één tot twee porties gezonde vetten te consumeren, zoals avocado’s, noten en zaden.

Kies een kleine hoeveelheid volkorenproducten zoals volkoren pasta, volkoren tortilla’s, quinoa of zoete aardappelen. Deze complexe koolhydraten bevatten veel vezels en moeten worden beperkt tot een halve kop per maaltijd.

Een gezond dieet is van groot belang, vooral als je Ozempic of Wegovy gebruikt om af te vallen. Onthoud dat het eten van gezond voedsel niet alleen helpt bij het afvallen, maar ook bij het verbeteren van je algehele gezondheid.

Bron: Today