Gewichtsverlies met Wegovy of Ozempic

Sabrazsia Gardner, een 33-jarige vrouw uit Chandler, Arizona, vond een veelbelovende oplossing in de strijd tegen obesitas met het anti-obesitasmedicijn Wegovy, dat dezelfde werkzame stof bevat als Ozempic. Ondanks de gangbare opvatting dat obesitas een kwestie van wilskracht is, benadrukken medische experts, zoals Dr. Tara Narula, de complexe factoren, waaronder genetica en hormonen, die bijdragen aan gewichtstoename.

Voor individuen zoals Gardner, waarbij levensstijlaanpassingen niet resulteren in aanzienlijk gewichtsverlies, bieden medicijnen zoals Wegovy en Ozempic een veelbelovende oplossing. De werkzame stof, semaglutide, verandert de relatie met voedsel door de eetlust te verminderen en het gevoel van verzadiging te vergroten. Hierdoor ervaren gebruikers zoals Gardner een veranderde relatie met voedsel, met verminderde hunkering naar snacks en een gevoel van volheid na maaltijden.

Hoewel deze medicijnen veelbelovend zijn in termen van gewichtsbeheersing, benadrukken experts nog steeds het belang van een algehele gezonde levensstijl. Het gebruik van Wegovy en Ozempic moet worden gezien als een aanvulling op, en niet als vervanging voor, een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Bron: TODAY.com