Chia pudding met kokos en aardbeien

Let op: Het is belangrijk om op te merken dat chiazaad een bloeddrukverlagend effect kan hebben. Als je al vocht afdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloedverdunnende medicijnen voorgeschreven hebt gekregen door een arts, is het niet verstandig om chiazaad te gebruiken.

Bereiding
In een grote kom, meng de amandelmelk, gemalen kokos, chiazaad, zoetstof en vanillearoma goed door elkaar met een garde. Verdeel het mengsel over een schaaltje en laat het 10 minuten rusten. Roer tijdens die 10 minuten af en toe goed door. Plaats het schaaltje vervolgens de hele nacht of minimaal 2 uur in de koelkast. Voeg de aardbeien toe bovenop de pudding vlak voor het serveren.

Bron: Lowcarbchef

Ingrediënten voor 1 portie:
– 250 ml ongezoete amandelmelk of kokosmelk
– 3 el chiazaad (25 gr)
– 2 el gemalen kokos
– 1 tl vanille aroma
– 1 handje aardbeien, in stukjes gesneden
– Stevia of erythritol naar smaak