Buikvet verliezen door te wandelen

Volgens onderzoek is wandelen de beste oefening om buikvet te verliezen. Wandelen is de minst stressvolle, minst vermoeiende en meest veelzijdige vorm van cardio en heeft volgens onderzoek hetzelfde effect op vetverlies als intensieve vormen van cardio zoals HIIT of hardlopen. Consistentie op de lange termijn is de sleutel tot succes.

Om precies te weten hoeveel stappen je zet, kun je de gezondheidsapp op je iPhone of Google Fit op Android gebruiken. Als je niet gewend bent om veel te wandelen, begin dan rustig en bouw het op. Een goed doel is om 10.000 stappen per dag te zetten. Het lijkt misschien veel, maar het kan bijvoorbeeld worden bereikt door een wandeling te maken tijdens de lunch in plaats van te blijven zitten, of door te wandelen naar het werk in plaats van met de auto of het openbaar vervoer te gaan. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt en een goede houding hebt.

Naast het verbranden van calorieën heeft wandelen nog meer voordelen. Het is goed voor de gezondheid van het hart en vermindert het risico op chronische ziekten zoals diabetes type 2 en hoge bloeddruk. Het is ook goed voor de mentale gezondheid en kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Wandelen is een toegankelijke oefening voor mensen van alle leeftijden en conditieniveaus.

Wandelen kan dus een effectieve en duurzame manier zijn om buikvet te verliezen, vooral als je op zoek bent naar een gemakkelijke en veelzijdige vorm van cardio. Het is een gewoonte die de moeite waard is om te ontwikkelen vanwege de talloze andere gezondheidsvoordelen die wandelen biedt. Blijf consistent en op de lange termijn volhouden!

Bron: Eenmaatjeminder