Alternatief Wegovy bij Ozempic tekorten

Novo Nordisk heeft beloofd het tekort aan Ozempic op te lossen, maar de situatie blijft ongewijzigd. Op de website van het FAGG wordt aangegeven dat de Ozempic medicatie slecht en beperkt beschikbaar zullen zijn tot eind juni. Hoewel Novo Nordisk maatregelen heeft genomen om de productie te verhogen, blijft de beperkte beschikbaarheid aanhouden.

De explosieve vraag naar Ozempic, zowel van diabetespatiënten als niet-diabetici die het als afslankmiddel gebruiken, zorgt voor aanhoudende uitdagingen. Het farmabedrijf investeert weliswaar in extra productiecapaciteit, maar dit zal pas na 2025 volledig operationeel zijn.

Het FAGG meldt nog steeds een ‘kritieke onbeschikbaarheid’ van Ozempic vanwege een ’toegenomen vraag’. Rybelsus is wel beschikbaar als alternatief voor diabetici.

In een positieve noot benadrukken we dat Wegovy, het officiële afslankmiddel, wel beschikbaar is. Cliënten van StopOvergewicht zullen geinformeerd worden over een mogelijke overstap van Ozempic naar Wegovy te midden van de aanhoudende medicijntekorten.

Bron: Tijd