10 voedingsmiddelen tegen zoete trek

10-04-2023

Een onbalans in de bloedglucosewaarden kan ervoor zorgen dat iemand verlangt naar suiker, wat vaak leidt tot het consumeren van snoep, koekjes en gebak. Dit kan het risico op verschillende leefstijlziekten vergroten. Als je ook te veel suiker verlangt en niet weet hoe je dat kunt controleren, zijn hier een paar natuurlijke voedingsmiddelen die kunnen helpen deze cravings te controleren. Kijk eens naar het volgende:

  1. Pure chocolade: Vaak adviseren voedingsdeskundigen en diëtisten om een ​​stuk pure chocolade te nemen als je verlangt naar suiker. Het is omdat pure chocolade extreem laag is in suiker en kan helpen een zoete tand te bevredigen. Ook bevat het antioxidanten en flavonoïden, die ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen.
  2. Bessen: Het is omdat ze laag zijn in suiker en rijk aan vezels dat mensen bessen toevoegen aan hun gezonde desserts. Bessen zoals frambozen, aardbeien en moerbeien hebben een lage glycemische index en zijn rijk aan vezels en antioxidanten, die ontstekingen verminderen en kunnen helpen om suikercravings te bestrijden.
  3. Avocado: Deze vrucht wordt vaak beschouwd als een superfood vanwege de hoeveelheid voedingsstoffen die het bevat. Het is rijk aan gezonde vetten en vezels, die je een vol en tevreden gevoel kunnen geven. Het kan ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het voorkomen van insulinespiegels die kunnen leiden tot suikercravings.
  4. Noten: Noten zijn een goede bron van eiwitten, vezels en gezonde vetten, die je een vol gevoel kunnen geven en kunnen helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel omdat noten ook laag zijn in suiker.
  5. Griekse yoghurt: Griekse yoghurt heeft een lage glycemische index, wat helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Deze yoghurt is ook rijk aan eiwitten en daarom voegen mensen bessen en fruit toe samen met zaden om een gezond dessert te maken dat niet alleen de suikercravings bevredigt, maar je ook een verzadigd gevoel geeft.
  6. Zoete aardappelen: Zoete aardappelen zijn een gezonde bron van complexe koolhydraten, die kunnen helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en suikercravings kunnen voorkomen. Ze zijn ook rijk aan vezels, wat kan helpen om je vol en tevreden te voelen.
  7. Kaneel: Het wordt beschouwd als de beste specerij voor het reguleren van bloedglucosewaarden, omdat het een eigenaardige zoete nasmaak heeft die ook insulinepieken kan voorkomen. Vanwege zijn zoete smaak wordt deze specerij vaak toegevoegd aan gezonde desserts om een zoete smaak te ontwikkelen zonder suiker.
  8. Eieren: Volgens een onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition (APJCN), helpt het eten van eieren bij het ontbijt bij het verminderen van snoepbehoefte later op de dag. Dit komt doordat eieren een uitstekende bron van eiwitten zijn, die de bloedglucosewaarden reguleren.
  9. Kokosolie: populair gebruikt in de Zuid-Indiase keuken, wordt kokosolie langzaam verteerd, wat resulteert in een verhoogde verzadiging. Dit komt doordat het bestaat uit middellange vetzuren of middellange keten triglyceriden (MCT’s), die vaak door het lichaam worden gebruikt voor directe energie.
  10. Chia zaden: Deze zaden zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, gezonde plantaardige stoffen en oplosbare voedingsvezels, die helpen bij het beheersen van suikerbehoefte en je langer een vol gevoel geven. Daarom worden ze geweekt in water en gebruikt in gezonde desserts.

Bron: Timesofindia